Oura hakee uudella rahalla pontta tuotantoon

Vuosi sitten siromman älysormusversion julkistanut Oura on saanut 4.5 miljoonan euron rahoitusruiskeen, jonka avulla yritys pyrkii saamaan tuotannon vastaamaan kasvavaa kysyntää. Oululaisyrityksen tuotteet valmistaa elektroniikan sopimusvalmistaja Sanmina Haukiputaalla. Vientiä on yli 100 maahan.

Sormus valmistetaan Kauppalehden nettijutun mukaan Sanminan tehtaalla kahdella tuotantolinjalla ja kolmas on rakenteilla. Sanminan palkkalistoilla sormuksia valmistaa yli 50 työntekijää.

Oululaisen Ouran uusinkin älysormus tehdään Sanminan Haukiputaan tehtaalla. Kuvassa ensimmäisen version valmistusta Sanminan tehtaalla vuonna 2015. Kuva: Oura.

Menekki on ollut lehden mukaan kuitenkin niin kova, että tuotantomäärät eivät ole pysyneet perässä ja toimituksissa on ollut pitkiäkin viiveitä.

”Pystymme nyt valmistamaan noin 3 000 sormusta viikossa, ja pyrimme nostamaan sitä tasaisesti. Ongelma on, että Oulun seudulta on vaikea löytää lisää osaavaa työvoimaa sormusten kokoonpanoon”, Ouran Petteri Lahtela kertoo Kauppalehden jutussa.

Lisää rahaa tuotannon laajentamiseen Oura on saanut monien  urheilujulkkisten lisäksi muun muassa tietokoneyhtiö Dellin perustaja Michael Delliltä ja Youtuben perustajiin kuuluvan Steve Chenin.

Kaikkiaan yritys on kerännyt toimintansa aikana noin 20 miljoonan dollarin sijoitukset. Yritys on saanut myös paljon julkisuutta Britannian prinssi Harryn valittua suomalaissormuksen käyttöönsä.

TAUSTAA: Oura-sormus ja mobiilisovellus mittaavat ja analysoivat käyttäjänsä unen laatua, kehon palautumista ja päivän aikaista aktiivisuutta. Oura ohjaa unen laadun parantamisessa ja itselle sopivimman unirytmin löytämisessä.

Lisää: Kauppalehden artikkeli 3.12.2018 (LINKKI) ja aiemmat Ouraan liittyvät uutiset Uusiteknologia.fi:ssä (LINKKI)

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/2_2018