Nvidia tuo tekoälyn robotiikkaan

Näytönohjainvalmistaja Nvidia on julkaissut uuden erityisesti itsenäisten koneiden sovelluksiin optimoidun Jetson AGX Xavier -sirumoduulin. Se on yrityksen tuorein lisäys Jetson TX2- ja TX1-kiihdytinpiiriperheisiin. Kämmenelle mahtuva Jetson AGX Xavier -moduuli tuottaa jopa 32 tekoälyn TOPS-laskentatehon kymmenen watin tehonkulutuksella.

Itsestään toimiva koneet ovat tulossa todellisuuteen niitä ohjaavien tekoälyominaisuuksien ansiosta. Lentävät tai maalla likkuvat logistiikkarobotit nopeuttavat tilauksia ja teollisuusrobotit tekevät yhteistyötä ihmisten kanssa.

Nvisian Jetson AGX Xavier -moduuli on suunniteltu toimimaan näitä robotteja ohjaavana digitaalisena aivona. Moduuli sisältää muun muassa kahdeksanytimisen 64-bittisen ARM-prosessorin, 512 ytimisen Tensor-ytimien kiihdytyksellä varustetun Volta GPU- laskentayksikön, VLIW-kuvankäsittelyprosessorin, 16 gigatavua muistia ja 32 gigatavua tallennustilaa. Moduuli on kooltaan 105  x 105 millimetriä.

Uutuusmodulilla voidan helpommin tehdä ohjaukset koneille.  Jetson AGX Xavier -moduuli hyödyntää laajasti käytettyä NVIDIAn AI-alustaa. Kehityspaketissa on myös työkaluja ja työnkulkuja, joiden avulla kehittäjät voivat ottaa nopeasti käyttöön hermoverkkoja. JetPack on NVIDIA SDK itsenäisille koneille ja sisältää tuen AI:lle, konenäölle ja multimedialle.

Jetson AGX Xavierin DeepStream SDK tarjoaa myös suoratoistoa tukevan tietokannan, joka pystyy liittämään AI:n reaaliaikaisesti internettiin ja älykkäisiin kaupunkisovelluksiin. Kehityssarja tarjoaa liitäntöinä muun muassa Ethernet, PCIe, USB, SATA, HDMI, SD/UFS, UART, SPI, CAN, I2C, I2S, DMIC ja GPIO.

Kehittäjät voivat rakentaa moduulin avulla monikamera- ja monisensorisovelluksia havaitsemaan ja tunnistamaan mielenkiintoisia kohteita, kuten ajoneuvoja, jalankulkijoita ja pyöräilijöitä. Lisäksi se sopii myös tuotannon optimointiin teollisuusaitomaatiosovelluksissa.

Jetson AGX Xavier -moduuli tuo uutta nopeutettua laskentatehoa aiempaan Jetson-perheeseen, joka jo nyt sisältää eri suorituskykyisiä ja hintaisia moduuleita.  Moduuli-perheeseen kuluvat myös JETSON TX2 reunalaskennan AI-sovelluksiin, joka on nyt saatavana kolmessa versiossa: Jetson TX2, Jetson TX2i ja Jetson TX2 4GB.

Nvidia suorittelee nykyisien Jetson TX1 -tuotteiden käyttäjien siirtymistä uuden Jetson TX2 4GB mallin käyttäjiksi, koska se tarjoaa enemmän tehoa samalla hinnalla. Uusin Jets

on AGX Xavier -moduuli ja sitä varten kehitetty kehityssarja on myös heti saatavissa jakeluverkoston kautta.

Lisää: Nvidia (LINKKI), Jetson TX2 Module (LINKKI), NVIDIA Jetson AGX Xavier Developer Kit (LINKKI), tiedote (LINKKI) ja blogi (LINKKI) sekä moduulien myynti Saksassa (LINKKI)

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!