Uudet tohtorit vauhdittavat suomalaisyritysten digimuutosta

Jo sata tohtoria vauhdittaa suomalaisyritysten uusiutumista. Dimeccin organisoima PoDoCo-ohjelma on valinnut syksyn hakukierroksellaan 17 uutta tohtoria, joista moni keskittyy uusien teknologioiden hyödyntämiseen ja digimuutokseen yrityksissä. Mukana on yrityksiä kuvan GrainSensestä Elisaan ja Valmettiin.

Uudet PoDoCo-tohtorit edistävät yrityksissäömuun muassa ympäristöystävällisiä teknologioita, innovatiivisia metsätuotteita ja digitaalisten ratkaisujen hyödyntämistä ikäihmisten hoidossa. Aiheita on biosta uusimpaan nanotekniikkaan ja GrainSensen tavoin maatalouden digiratkaisuihin sekä tietoliikenteestä konerakentamiseen ja erilaisiin hyvinvoinnista ratkaisuihin.

”Tavoitteena on nimenomaan tarjota uutta osaamista laajasti eri tieteenaloilta kaikille yrityssektoreille”, sanoo PoDoCo-ohjelman johtoryhmän puheenjohtaja professori Yrjö Neuvo Aalto-yliopistosta. Hän toimi aiemmin Nokian teknologiajohtaja.

PoDoCo-ohjelma on myös tarjonnut ratkaisuja ulkomaalaisten opiskelijoiden osaamisen vakiinnuttamiseen Suomeen sekä korkeasti koulutettujen työvoimapulaan.

”PoDoCo-ohjelmassa olemme nähneet, kuinka erittäin lahjakkaat ulkomaalaistaustaiset nuoret ovat onnistuneet löytämään työpaikan yrityksistä ja heidän osaamisensa on saatu valjastettua suomalaisen elinkeinoelämän uudistumiseen”, Neuvo jatkaa.

PoDoCo-ohjelman syksyn hakukierroksella osallistui reilu 200 nuorta tai pian valmistuvaa tohtoria ja lähes 50 yritystä. Tohtoreiden ja yritysten yhteistyöprojekteja syntyi yhteensä 27 kappaletta, joista rahoitettiin 17.

Seuraava apurahahakukierros on keväällä 2019. Taustalla on useita suomalaissäätiöitä ja järjestöjä. Ohjelmaa organisoi yritysvetoinen innovaatioyhteisö Dimecc.

Kuva: Dimecc/PoDoCo

PoDoCo-ohjelman syksyn 2018 apurahan saajat ja kohdeyritykset

 • Anin Dmytro, GrainSense
 • Besong epse Ndika Jane Etegeneng, Te?ted
 • Chis Adriana, Elisa
 • Galli Emilia, Medix Biochemica
 • Gyasi Emmanuel Afrane, Suomen Vesileikkaus
 • Karhu Juho,  Gasera
 • Kotkov Denis, Elisa
 • Lahdenoja Olli, Everon
 • Leino Hannu, KiiltoClean
 • Lundman Riina-Mari, Jolma Architects
 • Mondal Riaz, Magister Solutions
 • Mylläri Fanni, Valmet Technologies
 • Nissinen Ville, Nanocomp
 • Qin Nanbing, Hankkija
 • Rousi Rebekah, Gofore
 • Vand Behrang, Fourdeg
 • Voroshilov Pavel, Ladimo

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!