Mehupurkista näkyy lisätty AR-todellisuus

Viikonlopun innovaatiokilpailusta alkunsa saanut idea konkretisoituu älykkääksi lisätyn todellisuuden AR-pakkaukseksi. Pakkaus kertoo kännykälle tai tabletille syntytarinansa interaktiivisesti ja kolmiulotteisesti. Muitakin AR-sovelluksiakin on tulossa. Katso videolta miten uudenlainen pakkaus rakentuu.

Tavalliselta näyttävä Stora Enson juomapakkaus sisältää marjamehua, mutta siitä löytyy myös monimediainen lisätyn todellisuuden AR-kokemus, jota ei paljaalla silmällä näe. Kun pakkauksen takasivun skannaa ilmaisella Zappar-sovelluksella, pakkauksen päälle ilmestyy interaktiivista digitaalista sisältöä, joka voi kertoa esimerkiksi pakkauksen valmistusprosessista.

Pääsisältönä pakkauksen AR-sovelluksessa ovat animoidut ja hauskoja yksityiskohtia sisältävät 3D-minimaailmat, ja niiden lisäksi toteutuksesta löytyy tunnelmaa luovaa äänimaisemaa, videosisältöjä, 360-kuva, kartongin rakenteen animaatioita sekä tavallista teksti-infoa. Kokonaisuus huipentuu kierrätysaiheiseen peliin.

Älypakkaus on kehitetty yhteistyössä Stora Enson, pakkaus-, biomateriaali-, puutuote- ja paperiteollisuuden uusiutuvien tuotteiden maailmanlaajuisen toimittajan, kanssa. Sovellus syntyi vuonna 2017 saadusta ideasta. Silloin flyAR Augmented Reality Studion tiimi osallistui Industryhackin järjestämään innovaatiokilpailuun, jossa etsittiin uusia ratkaisuja pakkauksiin.

Lisää: Katso video älypurkin toiminnasta (LINKKI, youtube)

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/2_2018