Suomalaisyritykselle tietoturvapatenteista kaksi miljoonaa dollaria

Suomalainen tietoturvayritys SSH saa patenteistaan kertakorvauksena kaksi miljoonaa dollaria eli noin 1,75 miljoonaa euroa patenttiriskien hallintaan erikoistuneelta yritykseltä. Sopimuskumppanin nimeä ei kerrottu. Lisäksio SSH maksaa korvauksesta vajaan 400 000 euroa Clausal Computing -nimiselle yritykselle.

Sopimuksen tarkemmat ehdot ovat luottamuksellisia, mutta SSH kertoo lisenssimaksun osuudekseen 1,56 miljoonaa dollaria eli noin 1,365 miljoonaa euroa. Summa tuloutetaan tiedotteen mukaan vuoden 2018 viimeisen vuosineljänneksen aikana.

SSH tarjoaa patenttilisenssit sopimuskumppanin jäsenyrityksille, ja se koskee pääasiassa ennen vuotta 2010 hakemia patentteja, esimerkiksi ns. NAT Traversal -patenttiperhettä.

”Sopimuskumppanin jäsenyritykset voivat jatkaa lisensoidun teknologian käyttämistä, ja SSH saa samalla patenttiensa käytöstä asiaankuuluvan korvauksen ilman kalliita ja aikaa vieviä oikeudenkäyntejä’’, sanoo SSH Communications Securityn patentoinnista vastaava Erkki Yli-Juuti.

SSH Communications Security osakkeet on listattu Helsingin pörssissä.

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/2_2018