MPD2019: Hitachin tekoälyguru ensi kesän teollisuustapahtumaan

Japanilainen tekoälyn ja anturitekniikan uranuurtaja tohtori Kazuo Yano Hitachilta saapuu pääpuhujiksi ensi kesäkuun Tamoereen MPD 2019 -tapahtumaan. Toinen pääpuhuja on Saksan tärkeimmäksi liikkeenjohdon asiantuntijaksi äänestetty professori Hermann Simon. Tapahtumassa julkistetaan myös teollisuuden ideakilpailun voittaja.

Kesäkuun 4.-6. Tamppereella järjestettävän MPD2019-tapahtuma pääteema on ekosysteemitalous. Uudet digitalisaation luomat  mahdollisuudet painottavat ekosysteemien merkitystä, mikä tekee järjestäjien mukaan entistäkin ajankohtaiemman.

Järjestäjien mukaan kiinnostus tapahtumaan on kasvanut myös ulkomailla. Tapahtumaan odotetaan arviolta tuhat teollisuuden huippuvaikuttajaa kymmenistä eri maista. Edellisen kerran MPD-tapahtuma järjestettiin Tampereella kesällä 2017.

”Tästä MPD:stä tulee vieläkin kansainvälisempi kuin aiemmista tapahtumista. Uskon globaalin kiinnostuksen nyt entisestään kasvavan näiden huippupuhujien myötä”, arvioi järjestelyitä johtava Fastems konsernijohtaja Tomas Hedenborg.

Tapahtumaan on tulossa myös kaksi teollisuusgurua. Japanista tulee Hitachin tohtori Kazuo Yano, joka käytti iskusana ”big dataa” jo kauan ennen termin arkipäiväistymistä.

Tohtori Kazuo Yano tunnetaan tekoälyn lisäksi myös onnellisuustutkimuksen ykkösnimenä, joka on kehittänyt mm. digitaalisen onnellisuusmittarin.

Yano työskentelee Hitachin johto- ja tutkimustehtävissä ja on tunnettu myös uraauurtavasta ja innovatiivisesta työstään puolijohteiden alalla. Hän käytti työssään sosiaalisen big datan mittausta ja analyysia, erityisesti puettavien antureiden kanssa.

Kazuo Yano tunnetaan myös digitalisoidun onnellisuustutkimuksen ykkösnimenä. Hän on työskennellyt 15 vuotta monikäyttöisten tekoälyjärjestelmien parissa, joita on sovellettu yli 60 tapauksessa 14 eri toimialalla. Hän on hakenut jo yli 350 patenttia.

Tapahtuman toinen pääpuhuja on saksalainen professori Hermann Simon, joka on globaalisti tunnustettu ekonomisti ja yrittäjä, strategian, markkinoinnin ja hinnoittelun guru. Simon loi aikanaan käsitteen “hidden champions” jo yli 30 vuotta sitten. Viime vuosina hän on kirjoittanut paljon digitalisaatiosta.

Ensi kesän Tampereen MPD-tapahtuman järjestää teollisuuden tutkimusyhteisö Dimecc.

Tapahtumassa julkistetaan myös teollisuuden ideakilpailun voittaja

MPD201-tapahtumaan liittyy myös teollisuuden MPIDEA-kilpailu, jossa haetaan uusia ideoita suomalaisen teollisuuden uusiutumiseen. MPIDEA-kilpailuun voi osallistua 5. huhtikuuta 2019 asti millä tahansa idealla, tuotteella tai palvelulla, joka luo uutta työtä Suomeen.

Vuoden 2017 MPIDEA-kilpailussa vei voiton SFTec. Kuvassa yityksen Juha Roinisen lisäksi muut finalistit Kaarlo Paakinaho (Adaptos), Joona Heikkinen (M-Files) ja Minna Lappalainen (Fixteri). Kuva: Olli-Pekka Latvala.

MPIDEA-kilpailun on lanseeraa tutkimusyhteisö Dimecc yhteistyössä alan toimijoiden kanssa. Mukana ovat kisa-aloitteen tehnyt Siemens sekä Beckhoff, Fastems, McKinsey & Company, Tampereen teknillinen yliopisto, Teknologiateollisuus, VTT ja Wapice. Kilpailun palkinnon tarjoaa konsulttitalo McKinsey.

MPIDEA-tuomariston puheenjohtajana toimii Keskuskauppakamarin toimitusjohtaja Juho Romakkaniemi.

Teollisuuden ja pankkialan edustajien lisäksi mukana on myös  Ohjelmisto- ja e-business ry:n Rasmus Roiha ja entinen Nokian teknologiajohtaja ja Aalto-yliopiston professori Yrjö Neuvo.

Tuomaristo valitsee tarjotuista ensin 10 parasta ehdotusta, jotka pääsevät esittäytymään  teollisuustapahtumassa MPD:ssä, jossa myös lopullinen MPIDEA-voittaja julkistetaan.

Lisää: MPDAYS 2019, Tampere (LINKKI) ja MPIDEA2019-kilpailun osallistumislomake ja säännöt (LINKKI)

Kuvat: Hitachi

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!