Maximilta pieni anturimoduuli terveyden seurantaan

Maxim Integrated esittelee Las Vegasin kulutuselektroniikkamessuilla kannettaviin terveyslaitteisiin tarkoitetun mittausmoduulin MAX86150. Uutuus tarjoaa samassa paketissa synkronoidun PPG- ja EKG-valvonnan. Piirimoduuli tarjoaa mittaustulokset kännykän tai tabletin ruudulta.

Maxim Integratedin kehittämä piirimoduuli koostuu ledeistä, valotunnistimista ja EKG-analogisesta etuosasta (AFE). Moduuli pystyy tarjoamaan yhdysvaltalaisen FDA-viraston sertifioimaa PPG- ja EKG-mittausta. Se sopii käytettäväksi esimerkiksi tietokonelaitteissa, tableteissa ja älypuhelimissa.

Synkronoitujen PPG- ja EKG-mittausten toteuttaminen kannettavassa laitteessa on nykytekniikoilla ollut haastavaa, koska suunnittelijat ovat joutuneet käyttämään kahta erillistä bioanturia. Ne vievät paljon tilaa ja kuluttavat paljon sähkötehoa.

Lisäksi korkean tarkkuuden saavuttaminen on ollut nykykeinoin laitesuunnittelijoille haastavaa, varsinkin tapauksissa, joissa alhainen verenkierto tai kuiva iho vaikuttavat anturin herkkyyteen.

Uusi MAX86150 pystyy valmistajan mukaan täyttämään tarkkuushaasteet ja mittaa samanaikaisesti sekä PPG:n että EKG:n nykyisten EKG-anturien koossa.

Kuivaelektroditoiminto eliminoi myös erilaisten geelien, nesteiden ja tahmojen tai märkien tyynyjen tarpeen.

Maximin ECG-anturin matalaimpedanssinen koskettimen avulla saadaan tarkat mittaukset jopa kuivan ihon tapauksissa.

Dynaamisesti toimiva LED-ajuri mahdollistaa hyvän herkkyyden erilaisille ihotyypeille. Mittaavan laitteen akunkeston pidentämiseksi moduulin virrankulutusta on pyritty optimoimaan ja lisäksi se voidaan ohjelmallisesti ohjata lepotilaan, jossa virrankulutus on tyypillisesti vain 0,7 mikroampeeria.

Mittausmoduuli on koteloitu 3,3 x 6,6 x 1,3 millimetrin 22-nastaiseen ikoteloon. Piirin testaamista varten on saatavissa MAX86150EVSYS # -kehityskortti ja EE-Sim-mallit simulointia varten.

Maximin julkaisi Samalla myös pienlaitteisiin sopivan tehonhallintapiirin MAX20345, joka sisältää litium-laturin sekä optimoidun buck-boost-säätimen. Se sopii myös terveyslaitteiden lisäksi erilaisten IoT-laitteisiin.

Lisää: Maxim Integrated (LINKKI), Max86150-moduuli (LINKKI), kokeilukortti (LINKKI), Max23045-piiri (LINKKI), EE-SIM-simulointiohjelma (LINKKI) ja Maxim Integratedein jakelijat (LINKKI, EMEA) sekä aiemmat EKG-mittauksiin liittyvät uutiset Uusiteknologia.fi:ssä (LINKKI).

TAUSTAA: Suomessa laajaa EKG-mittauksen tutkimusta

  • VTT on kehittänyt laitteen, jonka avulla kuluttajat voivat ottaa sydänfilmin, eli elektrokardiogrammin (EKG), kotonaan. Nyt VTT:n spin-off-yritys VitalSignum on kehittänyt rytmihäiriöt tunnistavan Beat2Phone-laitteen, joka mittaa käyttäjänsä sydänsähkökäyrän.

    Kuva: Bittium
  • VitalSignumin Beat2Phone-niminen laite koostuu Android-puhelimeen soveltuvasta ohjelmistosta ja joustavaan sykevyöhön kiinnitetystä lisälaitteesta.
  • Oululainen Bittiumin tytäryhtiö Biosignals on tehnyt pitkään oman EKG-mittauslaitteiden tuotekehitystä.
  • Bittiumin uusin liike on sopimus räätälöityjen EKG-yksiköiden toimittamisesta yhdysvaltalaisyritykselle. Myydyillä Faros 360 -laitteilla on jo Yhdysvaltojen FDA:n viranomaishyväksyntä.

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!