6G-tutkimus saa vauhtia Leviltä – kokoaa alan huippututkijat!

Oulun yliopiston johtaman 6GFlagship-ohjelma järjestää maaliskuun 24.-26 Levillä yhdessä IEEE-organisaation kanssa uusimpia verkkotekniikoita esittelevän tapahtuman. 6G:n lisäksi esillä ovat muutkin uudet verkkotekniikat. LISÄYS: Espoon joulukuun uO5G-seminaarin esityskalvot ladattavissa!

Levillä 23.-26.3.2019 järjestettävä ensimmäinen 6G Wireless Summit rakentuu kolmesta eri osuudesta, joista ensimmäisenä päivänä aiheena on IEEE:n tulevaisuuden verkot ja toisena päivänä 5G sekä viimeisenä kolmantena päivänä 6G Wireless Summit-osuus.

Tapahtumassa ovat mukana Nokian teknologiajohtaja Marcus Weldon ja Nokian Bell Labsin Lauri Oksanen. Huaweilta teknologiaguru Wen Tong, Ericssonin tutkimusjohtaja Magnus Frodigh sekä useita huippututkijoita eri yliopistoista ja tutkimuslaitoksista eri maista.

Tulevaisuuden 6G-tutkimus on lähtenyt Oulussa jo käyntiin ja osana sitä on myös Levillä järjestettävä 6G-tapahtuma. Samaan aikaan kuluva 2019 on pian 5G:n pioneerivuosi, sillä kaupalliset 5G-verkot avautuvat ympäri maailmaa.

Siksi nyt on oululaisten mukaan aika aloittaa 6G:n tarkastelu ja tutkimus. Tutkimusjakso vie kymmenisen vuotta, ja Suomen Akatemian rahoitus 6GFlagshipille onkin kahdeksan vuoden mittainen. 6G saatanee käyttöön 2030-luvulla, arvioi Oulun yliopiston tutkimusjohtaja, akatemiaprofessori Matti Latva-aho.

Lisää: 6G Flagship-ohjelma (LINKKI) ja 24.-26.3.2019 Levillä järjestettävä 6G Wireless Summit (LINKKI) sekä Espoossa 18.12.2018 järjestetyn uO5G-seminaarin esitykset pdf-muodossa (LINKKI)

Kuvituskuva: Oulun yliopisto

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!