Tulevaisuuden tuotekehitys: Innovaatio on kuin peli

Tulevaisuuden tuotekehitys -seminaari keräsi Ouluun runsaasti suomalaisia digitaalisesta tuotekehityksestä kiinnostuneita. Puhujat herättivät uusia ajatuksia ja keskustelu kävi aktiivisena koko päivän aina innovaatioista parempaan palvelukehitykseen. Lataa tästä tapahtuman esityskalvot.

Tulevaisuuden tuotekehitys -seminaaritapahtuman pääpuhujana oli johtamisguru Jurgen Appelo (kuvassa), joka paljasti tapahtumassa myös tulevan kirjansa tärkeimpiä oppeja. Puheessaan hän korosti muun muassa sitä, että innovaatioon tulisi suhtautua pelinä, eikä minään suoraviivaisena putkilona.
Yritysten tulisi toiminnassaan huomioida paremmin se, missä elinkaaren vaiheessa tuote on. ’’Eri ikäisiin perheenjäseniin pätee eri säännöt, ja niin myös eri ikäisiin tuotteisiin’’, Appelo yksinkertaisti.

Uroksen Santtu Harvio esitteli tapahtumassa tuotekehityksen kolme parasta sointua.

Appelon lisäksi Tulevaisuuden tuotekehitys -seminaarissa kertoi omasta tuotekehityksestään erityisesti oululaisista yrityksistä, muun muassa Coronarialta, Fingersoftilta sekä Urokselta.

Myös Contribyten konsultit Henri Hämäläinen ja Markku Nurmela nousivat lavalle puhumaan tulevaisuuden megatrendeistä, kuten kiertotaloudesta sekä liiketoiminnan etiikasta.

Päivän mieleenpainuvimpia opetuksia olivat käytännön neuvot innovaatiosta ja menestyksestä. Esimerkiksi Coronarian Juha Wikström totesi viisaasti, että yritysten ei tulisi kysyä, miten he parhaiten saisivat tuotteen tai palvelun kaupaksi, vaan kysyä, millainen tuote tai palvelu heidän pitäisi luoda, jotta se kävisi mahdollisimman hyvin kaupaksi.
Saman viestin tiivisti myös Fingersoftin Marika Iivari: ”Luo ensin hyvää, raha seuraa perästä”.
Suosittu tapahtuma tulee saamaan järjestäjien mukaan jatkoa. Ajankohdasta luvattiin tiedottaa myöhemmin. Oululaisen matkapuhelinverkkojen roaming ja IoT-ratkaisuja tarjoavan Uroksen tuotekehityksestä vastaava Santtu Harvio kävi omassa esityksessään läpi  hyvin  menevän kolme tuotekehityksen perusteet.

Lisää: Tulevaisuuden tuotekehitys 2019 -esityskalvot (LINKKI)

Päivitetty

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!