Huaweilta ensimmäinen 5G-piiri ja -verkkolaite – esille Barcelonan mobiilimessuilla

Huawei pohjustaa Barcelonan mobiilimessujen tarjontaansa esittelemällä ensimmäisen kaupallisen 5G-piirinsä sekä langattoman Wif i6 -pohjaisen verkkolaitteen. Kännyköiden lisäksi uuteen 5G-piiriin tulevat pohjautumaan Huawein kuluttajaliiketoiminnan toimitusjohtaja Richard Yun mukaan myös muut 5G-tuotteet.

Yksisiruinen Balong 5000 tukee 5G-verkon lisäksi aiempia mobiiliverkon yhteyksiä Yrityksen mukaan uusi 5G-piiri yltää kuuden gigahertsin taajuusalueella 4,6 Gbps:n ja millimetriaaloilla jopa 6,5 Gbps:n latausnopeuksiin.

’’Balong 5000:n vauhdittama Huawei 5G CPE Pro tekee verkkoon liittymisestä helpompaa ja tuo nopeat yhteydet kaikkien saataville”, sanoo Huawein kuluttajaliiketoiminnan toimitusjohtaja Richard Yu

Balong 5000 tukee sekä standalone (SA) – että non-standalone (NSA) -5G-verkkoarkkitehtuuria. Niistä NSA:ssa 5G-verkon toiminta tukeutuu olemassa olevien 4G LTE -verkkojen varaan, kun taas SA 5G -verkko toimii itsenäisesti.

Huawein aikoo hyödyntää uutta Balong 5000 -piirialustaa älypuhelimien lisäksi muissakin verkkosovittimissa, ajoneuvoissa ja 5G-moduuleissa.

Huawei kertoo piirinsä tukevan ensimmäisenä myös Vehicle to Everything (V2X) -viestiyhteyksiä. Se pystyy tarjoanaab nopean vasteajan ja hyvän toimivuuden tulevaisuuden verkkoon kytketyille ajoneuvoille.

Ensimmäisenä Huawei hyödyntää piirialustaa 5G CPE Pro -reitittimessä, joka nopean langattoman Wifi 6 -lähiverkkostandardin ansiosta voi tarjota jopa 4,8 Gbps:n nopeuden. Se on ensimmäinen 5G-päätelaite, joka tukee Huawein HiLink -protokollaa.

TAUSTAA: Huawei on toiminut 5G:n tutkimus- ja kehitystyön parissa jo vuodesta 2009. Yrityksessä työskentelee yli 5 700 kehittäjää tuotekehityksessä, joista 500 on 5G-asiantuntijaa. Huaweilla on kaikkiaan 11 eri innovaatiokeskusta ympäri maailmaa. Suomessa Huawei aloitti toimintansa vuonna 2008 ja työllistää kaikkiaan 370 henkeä. Yhtiöllä on Helsingin myyntitoimiston lisäksi kaksi tutkimus- ja tuotekehityskeskusta – toinen Helsingissä ja toinen Tampereella.

Kuva: Huawei

Pävitetty 30.1.2019

Lisää: Uusiteknologia

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!