Suomalainen Virve-puhelin toimii Ruotsissa

Suomi ja Ruotsi toivat eilen Tetra-pohjaisiin viranomaisverkkoihin rajojen yli toimivan roaming-siirtymän. Tähän asti suomalaisten Virve-puhelinten ja muiden viranomaislaitteiden kuuluvuus naapurimaassa on loppunut pian raja-alueen ylittämisen jälkeen.

Eilisestä lähtien Suomen Virve ja Ruotsin Rakel on yhdistetty System-Interface-ratkaisulla (ISI), jonka avulla Virve-puhelimella voi soittaa viranomaispuheluja myös Ruotsin viranomaisverkkoon ja toimia  ruotsalaisen Rakel-tukiasemien varassa. Vastaavasti ruotsalaiset viranomaiset voivat ottaa yhteyksiä kaikkialle Suomeen ja käyttää päätelaitteitaan kaikkialla Suomen Virve-verkossa.

Suomessa ja Ruotsissa viranomaisilla on käytössä Airbus-yrityksen toimittama Tetra-verkko, norjalaisilla on Motorolan verkko, joten kaikkien kolmen verkon liittäminen yhteen on vasta tulossa.

Ruotsi ja Norja aloittivat viranomaisroamingin ensimmäisenä maailmassa kaksi vuotta sitten ja Suomi ja Norja toisena maailmassa vuonna 2018. Nyt viranomaispuhelut onnistuvat jo Virve-Rakel-, Virve-Nødnett- sekä Rakel-Nødnett-verkkojen välillä.

Tulevaisuudessa viranomaisyhteydet tukeutuvat  kaupallisiin kännykkäverkkoihin ja tekniikoihin. Suomi luopuu Tetra-pohjaisesta Virve-verkoista vuoteen 2025 mennessä, kun uudenlainen kännykkätekniikoihin viritetty viranomaisverkko on toiminnassa.

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!