Yleiselektroniikalle historian paras tulos

Komponenttijakelija Yleiselektroniikan Suomen ja ulkomaisten yksiköiden yhteinen liikevaihto sekä liikevoitto kasvoivat viime vuonna. Tulos oli yrityksen historian paras. Liikevaihto kasvoi kuusi prosenttia 57,2 miljoonaan euroon ja liikevoitto 3,5 miljoonaan euroon. Lisätöitä teettää Iso-Britannian Brexit-ero.

Yleiselektroniikan Suomen osuus liikevaihto kasvoi myös samaa tahtia  ja oli 25,3 miljoonaa euroa. Edellisen vuoden liikevaihto oli 23,9 miljoonaa euroa. Liikevoitto oli 0,9 miljoonaa euroa ja edellisen vuoden vastaavana kautena 0,6 miljoonaa euroa.

Suomessa Yleiselektroniikka konsernilla on kaksi liiketoimintayhtiötä, Yleiselektroniikka ja Noretron Komponentit. Toimitukset tehoelektroniikan laitevalmistajille kasvoivat merkittävästi. Myös antureiden myynti teollisuuden sovelluksiin on nousussa. Tuotanto- ja mittaustekniikka on nostanut tärkeyttään varsinkin Suomessa.

Venäjän euromääräinen liikevaihto kasvoi seitsemän prosenttia ja oli 20,2 miljoonaa euroa. Edellisen vuoden vastaavana kautena liikevaihto oli 18,7 miljoonaa euroa.  Kannattavan kasvun taustalla olivat uudet tuotealueet kuten automaatiotekniikka.

’’Automaatiotuotteiden myynti on uusi nouseva liiketoiminta Yleiselektroniikalle Venäjällä’’, sanoo Yleiselektroniikan toimitusjohtaja Janne Silvennoinen. Yritys fokusoi Venäjällä entistä vahvemmin optoelektroniikan asiakasryhmään, jossa lääkintälaitteiden valmistus ja muut tieteelliset laitteet ovat asiakkaidemme sovelluksia.

Yrityksen Baltian toiminnan liikevaihto oli samaa tasoa kuin edellisenä vuonna eli 12,6 miljoonaa euroa. Liikevoitto oli 0,5 miljoonaa euroa, edellisen vuoden liikevoitto oli 0,6 miljoonaa euroa.

Tuleva Iso-Britannian Brexit-erolla tulee olemaan vaikutuksia komponenttijakeluun ja ero ilman erosopimusta voi tuottaa lisätöitä. Siihen viittaa myös Yleiselektroniikka tiedotteessaan. Yritys on englantilaisen RS Componentsin jakelu- ja markkinointipartneri.

’’Kova Brexit voi aiheuttaa epäjatkuvuuden toimituksiin, mutta varautumissuunnitelmassa pitkässä juoksussa ei ole odotettavissa hintamuutosta tai merkittävää toimitusajan kasvua’’, sanoo toimitusjohtaja Janne Silvennoinen.

Yleiselektroniikan kuluvan vuoden tuloksen arviointia vaikeuttaa tiedotteen mukaan, Venäjän poliittisen ja taloudellisen ympäristön epävarmuus. Ns. kovan Brexitin oletetaan vaikuttavan haitallisesti liiketoimintaan, mutta kokonaisvaikutuksia ei voida vielä arvioida. Silti vuoden 2019 voiton arvioidaan olevan samalla tasolla kuin 2018.

Taustaa: Yleiselektroniikka täyttää 50 vuotta

Yleiselektroniikka täyttää tänä vuonna 50 vuotta. Yritys on Pohjois-Euroopan vanhin itsenäinen elektroniikan komponenttien jakelija, joka aloitti vuonan 1969 myymälätoiminnan Helsingin keskustassa.

Noista ajoista yritys on laajentunut ja yritys toimii viidessä eri maassa ja työllistää 232 henkeä. Yrityksen pääkonttori on Espoossa, minkä yhteydessä sijaitsee myös myymälä ja tuotevarasto. Yleiselektroniikka Oyj:n osake on listattu Nasdaq Helsingissä.

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!