Embedded World 2019: Yhteistyössä suojattuja IoT-ratkaisuja

Nürnbergin Embedded World -näyttelyn ovet avautuivat tänään sulautettujen IoT- ja älyjärjestelmien kehittäjille. Yksi tärkeistä teemoista on tietoturva IoT-ratkaisuissa, joista on kerätty oma näyttelyaluekin.

Kaikkiaan tänään alkaneilla Embedded World  -messuilla  on 1100 näytteilleasettajaa. Mukana on myös muutama suomalaisyritys, kuten Bittium, Benq, Rightware, Wisepas, TactoTek ja QT. Osa suomalaisyrityksistä on mukana piirivalmistajien ja saksalaisjakelijoiden osastoilla (LINKKI).

Nürnbergin EW-messuista on muodostunut vuosien varrella Euroopan tärkein sulautetun tekniikan esittelypaikka, jossa mukana ovat kaikki tärkeimmät piiri-, kortti- ja työkalutoimittajat.

Embedded World 2019 -messut jatkuvat Nürnbergissä torstaihin asti. Esillä on 1100 yritystä.

Tämän vuoden seminaariosuuden keskeisenä aiheena on sulautettujen ja IoT-ratkaisujen tietoturva. Puheissa haetaan keinoja, kuinka suojata koko ajan kasvavasti verkkoon kytkettyjä sulautettuja ratkaisuja.

Huomenna aiheesta järjestetään myös laaja paneelikeskustelu. Siinä haetaan vastauksia esimerkiksi, kuinka tietosuojan ja toiminnallisen turvallisuuden vaatimukset voidaan yhdistää toisiinsa ja mitkä toimenpiteet voidaan toteuttaa molempien tavoitteiden saavuttamiseksi.

Tapahtumassa palkitaan tänään vielä tapahtuman paras sulautettu tuote erityisellä Embedded Awardilla. Ensimmäistä kertaa tänä vuonna palkintoja jaetaan palkinto myös sulautetussa konenäössä ja valitaan kiinnostavin startup-yritys (LINKKI, ehdokkaat).

PÄIVITETTY 26.2.2019: Voittajia olivat Stratos, Hitex ja Göpel, sekä sulautetussa konenäössä Basler ja startupeista Wisebatt simulointityökalullaan  (LINKKI).

Cypressin piirit ovat mukana Arrowin uudessa IoT-tietoturvapalvelussa.

Turvallisuuteen ja turvallisuuteen liittyvät kysymykset ovat esillä myös messuhallissa. Esimerkiksi Arrow esittelee Embedded World-messuilla piirien lisäsi tietoturvapalveluitaan.

Heidän palvelu mahdollistaa esimerkiksi IoT-reunasolmujen nopean käyttöönoton ja yhdyskäytäviin, joissa on laitteistopohjaiset suojausominaisuudet.

Arrowin palvelussa tuetaan useiden pilvipalveluiden laitevarmenteiden rekisteröintiä ja myös koko ratkaisun elinkaaren hallintapalvelut ovat käytettävissä. Yrity aloitti viime vuonna tukemalla NXP Semiconductors Secure Elementsin tuotetta, mutta nyt uusina tuki on myös piirivamistaja Cypressin, Infineonin ja Microchipin tuotteille.

Microchip PIC-IoT WG.

Tapahtumassa Microchip esittelee lisäksi uutta turvallista ja nopeaa keinoa  yhdistää PIC-ohjainpiirisovellukset Googlen pilvipalveluun.

Käytännössä kyseessä on PIC-IoT WG -kehityskortti, jonka avulla liittyminen onnistuu jopa ilman merkittävää ohjelmistokehitystarvetta.

Microchipin kortissa yhdistyvät pienitehoinen PIC-sarjan mikro-ohjain,  CryptoAuthentication-turvattu tunnistuselementti IC ja sertifioitu Wifi-verkko-ohjain. Tuotteelle luotu verkkopalvelu yhdistää IoT-kortin pilveen jopa puolessa minuutissa.

Lisää: Embedded World 2019 -tapahtuma (LINKKI) ja uutuustuotteet (LINKKI) sekä aiemmat Embedded World-tapahtumien uutiset (LINKKI) Uusiteknologia.fi:ssä

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!