Näin sähköauto voisi kävellä

Autonvalmistaja Hyundain Elevate-nimeä kantavan kävelevän auton konsepti sopisi esimerkiksii talviolosuhteissa luonnonkatastrofien pelastustyöhön. Avaruuselokuvien robottihahmoja muistuttava laite on  toki vielä kehityshahmotelma, mutta voit jo nyt katsoa videolta, miten tulevaisuuden kävelevä auto kulkisi vaikeassakin maastossa.

Hyundain Elevate on Ultimate Mobility Vehicle (UMV)-konsepti, jossa yhdistyisivät sähköautojen ja robottien teknologiat. Sen an

siosta Elevate pystyisi etenemään haastavammassa maastossa kuin paraskaan perinteinen offroad-maastoajoneuvo.

Elevaten konsepti perustuu modulaariselle sähköauton pohjalevylle, johon voidaan yhdistää eri korirakenteita tarpeen mukaan. Ajoneuvon robottijaloissa on pyörännapoihin sijoitetut ajomoottorit, ja kokonaisuutta hallitaan viimeisimmällä tekniikalla.

Ratkaisun ansiosta ajoneuvo pystyy ainutkertaisesti jäljittelemään sekä nisäkkäiden että matelijoiden kävelytyyliä ja liikkumaan kaikkiin suuntiin.

Tarvittaessa ajoneuvon jalat taittuvat jopa ajomoodiin, jolloin voimansyöttö nivelille katkaistaan ja passiivijousitus minimoi energiankulutuksen. Tämän ansiosta Elevate kykenee etenemään myös maantienopeuksilla muiden ajoneuvojen tavoin.

Pyörien ja nivellettyjen jalkojen yhdistelmä antaa liikkuvuudelle kokonaan uuden merkityksen yhdistämällä suuremman kävelynopeuden, ainutlaatuiset ajoasennot sekä mahdollisuuden liikuttaa jokaista jalkaa myös kiertoliikkeillä.

Hyundain lisäksi kävelevän auton konseptia on ollut kehittämässä Hyundain oman Cradle-innovaatioyksikön lisäksi yhdysvaltalainen suunnittelutoimisto Sundberg-Ferarin.

Lisää: Video kävelevästä Hyundai Elevate -autohahmotelmasta (LINKKI)

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/2_2018