Ennakoivaa kunnossapitoa uusilla tekniikoilla

Uusin anturi- ja älytekniikka tuovat analytiikan avulla ennakoitavuutta kunnossapitoon. Huoltoyhtiö Caverion on kehittänyt  vaasalaisen Wapicen kanssa uuden  IoTFlex- palvelukonseptin, joka pohjautuu Wapicen IoT-Ticket-alustaan.

Caverion ratkaisuissa älykkäiden antureiden avulla mitataan koneiden todellista kuntoa ja ennustetaan mahdollisten vikojen esiintymistä analytiikan keinoin.  Ratkaisun avulla saadaan seurattua teollisuuslaitteiden todellista kuntoa ja ennakoida tulevat huolto- ja kunnossapitotarpeet tehokkaasti välttäen turhia tuotantokatkoksia.

’’Olemme kehittäneet palveluamme älykkäämmäksi lisäämällä palvelukonseptiin analytiikkaa ja konenäköratkaisuja’’, kertoo Caverionin digitalisaatiojohtaja Tuomo Härkönen.

”Ennakoivan kunnossapidon lisäksi asiakkaamme käyttävät järjestelmää myös erilaisiin mittaustarpeisiin, kuten öljyn partikkelimittauksiin, saattolämmitysten vikaantumisen ennustamiseen ja erilaisiin kunto- ja värähtelymittauksiin”, Härkönen kertoo.

Caverion IoTFlex on yrityksen markkinointinimi Wapicen IoT-Ticket-ratkaisusta, joka on pilvipohjainen alusta IoT-ratkaisuille ja perustuu Flow-ohjelmointitekniikkaan. Sovellusten teko on tehty helpoksi ja asiakas voi tehdä niitä myös itse.

’’Olemme pyrkineet huomioimaan teollisen asiakkaan tarpeet koko IoT-tuotteen osalta, mukaan lukien käyttöönotto, toteuttaminen ja ylläpito’’, kertoo Wapicen kehitysjohtaja Markus J. Mäkelä. Hänen mukaansa analysoidun datan lisääminen pilveen muodostaa myös selkeää kilpailuetua yritysten toimintaan.

Kuva: Caverion