Nokian entiseen kännykkätehtaaseen akkupakettien tuotantoa

Valmet Automotive suunnittelee akkupakettien suursarjatuotannon aloittamista Nokian entisessä kännykkätehtaassa Salossa. Toteutuksesta on käyty jo keskusteluja Salon kaupungin ja Nokian entisissä kännykkätehtaan tiloissa toimvan Salo IoT Campuksen kanssa. Salon tehtaalla on tarkoitus valmistaa merkittäviä määriä akkupaketteja autoteollisuuden toimijoiden tarpeisiin.

Valmet Automotiven tavoitteena om käynnistää akkupakettien tuotanto vielä tämän vuoden aikana. Tavoitteena on päästä Salo IoT Campuksen kanssa ratkaisuun, jolla Valmet Automotive voisi muuttaa Salo IoT Campuksella olevan, aiemmin matkapuhelinvalmistukseen käytetyn tilan valmiiden akkupakettien valmistuksen tarpeisiin.

Valmet Automotive suunnitteli vuonna 2017 akkupaketin suomalaiseen Avant-työkoneeseen

”Suunnitelmat akkujen suursarjatuotannon aloittamiseksi Suomessa ovat edenneet nopeasti”,  kertoo Valmet Automotiven toimitusjohtaja Olaf Bongwald.

Akkutehtaan  henkilöstötarve on yli 300 henkilöä, joista toimihenkilöiden osuus on useita kymmeniä. Heidän rekrytoinnit aloitetaan yrityksen mukaan mahdollisimman pikaisesti.

Uudella Salon tehtaalla olisi tärkeä rooli autotehtaan strategian toteuttamisessa, sillä akkutehtaalla on tarkoitus valmistaa merkittäviä määriä akkupaketteja autoteollisuuden toimijoiden tarpeisiin.

”Akkujen suursarjatuotannon aloittaminen Salossa olisi myös tärkeä virstanpylväs Suomeen kehittyvän akkuklusterin näkökulmasta”, kertoo Valmet Automotiven hallituksen puheenjohtaja Jarkko Sairanen.

Salossa tullaan valmistamaan akkupaketteja eli ei tekemään akkukennoja kuten tehtiin Varkauteen vuosia sitten rakennetussa European Banneryn akkukennotehtaassa. Salon tehtaan akkukennot tulevat ulkopuoliselta tuottajilta.
Uskottavuutta akkupakettitehtaalle antaa yrityksen kaksi vuotta sitten solmittu strateginen yhteistyö kiinalaisen akkuvalmistaja Contemporary Amperex Technology Limitedin (CAT) kanssa. Kiinalaisyritys hankki tuolloin myös 22 prosentin osuuden Valmet Automotiven osakkeista.

Tulevan akkupakettitehtaan ja Uudenkaupunin autotehtaan tuotannon  lisäksi  Valmet Automotive tarjoaa autoalueen suunnittelu- ja valmistuspalveluja, sähköisen liikkumisen ratkaisuja sekä avoautojen kattojärjestelmiä.Yrityksen palveluksessamme on 6000 henkilöä Suomessa, Saksassa, Puolassa ja Espanjassa.

Lisää: Aiemmat Uusiteknologia.fi:n artikkelit Valmet Automotivesta (LINKKI), akkujen ja niiden materiaalien valmistuksesta (LINKKI) sekä akkujen ekosysteemistä (LINKKI)  sekä European Battery -akkukennotehtaasta, jonka toiminta on loppunut  (LINKKI, Yle 8.2.2019).

Kuvituskuva toukokulta 2017: Nokian Salon kännykätehtaan entisissä tiloissa toimii nykyisin IoT Campuksen lisäksi useita muitakin yrityksiä.Päivitetty 1.3.2019

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!