MWC2019: Huaweille monta palkintoa – myös Nokia ja Ericsson

Huawei uudella Kirin 980 -tekoälysirulla varustettu Mate 20 Pro valittiin Barcelonan mobiilimessujen parhaaksi älypuhelimeksi. Valinnan teki mobiilioperaattoreiden kansainvälinen järjestö GSMA, joka jakoi tapahtumass kymmeniä muitakin Glomo-palkintoja eri kategorioissa verkkotekniikoista uusimpiin mobiilipalveluihin.

Huawein nykyinen lippulaivamalli Mate 20 erottui edukseen suorituskyvyn, laadukkaan kameran, huippuluokan akunkeston, innovatiivisten latausratkaisujen ja häikäisevän muotoilun ansiosta.

Laitteen ytimessä on maailman ensimmäinen seitsemän nanometrin prosessilla valmistettu Kirin 980 -järjestelmäpiirin. Leican laajakulmalinssillä varustetun takakameran lisäksi puhelimesta löytyy EMUI 9.0 -käyttöjärjestelmä.

Huawei kahmi Barcelonassa kaikkiaan 47 palkintoa. Taittuvanäyttöinen uutuuspuhelin Huawei Mate X palkittujen joukossa.

Palkinnon myöntäjä GSMA (Global System for Mobile Communications) edustaa maailmanlaajuisesti yli 750 operaattoria, ja se vastaa alan suurimpien ammattilaistapahtumien tuottamisesta, mukaan lukien Barcelonassa, Los Angelesissa ja Shanghaissa järjestettävät MWC-messut sekä alueelliset Mobile 360 Series -tapahtumat.

Huawei julkisti huomenna päättyvillä messuilla myös uuden, taittuvanäyttöinen Huawei Mate X -5G-puhelimen sekä kannettavia tietokoneita sekä kotikäyttöön että yrityksille soveltuvan 5G CPE Pro -reittimen-

GSMA jakoi Barselonan mobiilimessilla useita muitakin palkintoja. Esimerkiksi verkkopuolelta palkittiin Nokia 5G-X-ratkaisustaan, Ericsson massiivisesta 5G-MIMO-toteutuksestaan ja Huawei 5G RAN-tekniikastaan. Suomen valtio palkittiin Barcelonassa myös parhaimpana viestintäpolitiikan ja lainsäädännön toteuttajana (LINKKI).

Lisää eri kategorioiden voittajia löydät osoitteesta (LINKKI)

Päivitetty 6.3.2019

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!