Mimmit koodasivat itsensä voittoon

Helsingin Messukeskuksessa koettiin eilen riemukkaita hetkiä, kun #Mimmitkoodaa palkittiin tapahtuma-alan Mesoaja-kisassa Vuoden ohjelmaksi. ”Koodaus ei todellakaan ole vain miesten juttu, sen ovat mimmit itse todistaneet viimeisen päälle”, kiitti tunnustuksesta  #Mimmitkoodaa-ohjelman vetäjä Milja Köpsi yhdessä ohjelmistojärjestön Rasmus Roihan kanssa.

Palkittu koulutusohjelma sai alkunsa syksyllä, kun ohjelmistoalan yritykset tarjosivat mimmeillä ilmaista it-koulutusta. Taustalla on ollut suomalaisten ohjelmisto- ja e-business -alan yritysjärjestö , joka on toiminut ohjelman käytännön käynnistäjänä ja organisaattori.

Mukana kuten Anders Innovation, Duunitori, Frantic, Futurice, IBM, Job and Esther Technologies, Knowit, Microsoft, OpsHost, Solidabis, Teamit, Unity ja Wunder.

Järjestön toimitusjohtaja Rasmus Roiha on saanut ohjelmistoalan huippuyritykset innostumaan ohjelmasta, jossa ne tarjoavat naisille täysin ilmaista koulutusta.

”Ohjelmaan liittyi viime vuonna mukaan 3500 naista, joille saatoimme tarjota tuhat koulutuspaikkaa. #Mimmitkoodaa on luonut ihan huiman vetovoiman”, kiittää Roiha niin naisia kuin yrityksiäkin.

’’Mikä hienointa, osa on myös työllistynyt alalle. Olemme vasta alussa, sillä teknisiltä aloilta pitkään miltei unohdetut naiset ovat vasta pääsemässä vauhtiin. Mimmien taholta on valtava kysyntä ja yrityksiltä hieno tarjonta, siksi lisää on ilman muuta tulossa”, lupaa Roiha.

Hänen mukaansa ohjelmistoalalla on edelleen valtava pula osaajista. Siksi Suomi ei selviä ilman naisten lisääntyvää panosta digitaalisessa osaamisessa.

Kuva:  #Mimmitkoodaa voitti Vuoden Ohjelma -palkinnon Mesoaja Gaalassa. #Mimmitkoodaa-vetäjä Milja Köpsi ja Ohjelmisto- ja e-business ry:n toimitusjohtaja Rasmus Roiha tuulettavat voittoa. Kuva: Noora Westerlund.

TAUSTAA: Messu- ja tapahtumamarkkinoinnin Mesoaja-palkinto jaettiin nyt toista kertaa. Palkinnot jaettiin Mesoaja Gaalassa, jonka takana on Messukeskus Helsinki yhdessä kumppaneidensa kanssa. Tapahtuman toteutusta tuettiin myös Suomen Messusäätiöstä.

Lisää: Kaikki vuoden 2019 Mesoaja-palkitut (LINKKI)