Teollisuustuotanto kasvoi tammikuussa

Teollisuustuotanto kasvoi hieman tammikuussa Tilastokeskuksen mukaan sekä vuodentakaisesta että edellisestä kuukaudesta. Nopeimmin kasvoi kaivostoiminta sekä elektroniikka- ja sähköteknisen teollisuus. Myös  teollisuuden uusien tilausten määrä kasvoi tammikuussa.

Tammikuussa koko kausitasoitettu teollisuustuotanto kasvoi Tilastokeskuksen mukaan Suomessa vain 0,2 prosenttia joulukuusta, jolloin kasvua tuli marraskuusta 1,4 prosenttia. Työpäiväkorjattu tuotanto oli Tilastokeskuksen mukaa tammikuussakuitenkin  2,6 prosenttia suurempi kuin vuoden 2018 tammikuussa.

Yleistrendiä nopeammin kasvua syntyi tammikuussa kaivostoiminnassa, 12,7 prosenttia ja elektroniikka- ja muussa sähköteknisessä teollisuudessa 4.1 prosenttia. Metalliteollisuuden tuotanto kasvoi tammikuussa 1,8 prosenttia. Tuotanto väheni eniten kemianteollisuudessa, 3,3 prosenttia.

Teollisuuden uusien tilausten arvo oli Tilastokeskuksen mukaan vuoden 2019 tammikuussa 3,1 prosenttia suurempi kuin vuotta aikaisemmin. Toimialoittain tarkasteltuna uusien tilauksien arvo kasvoi metalliteollisuudessa sekä paperiteollisuudessa vuodentakaisesta.

Suomalaisyritykset saivat tammikuussa uusia tilauksia vuodentakaista enemmän metalliteollisuudessa sekä paperin, paperi- ja kartonkituotteiden valmistuksen toimialalla.

Metalliteollisuudessa tilaukset kasvoivat 5,1 prosenttia ja paperiteollisuudessa 3,3 prosenttia edellisestä vuodesta. Kemianteollisuudessa tilaukset laskivat 6,8 prosenttia vuodentakaisesta.

Lisää: Tilastokeskuksen tuotantotilasto (LINKKI) ja uudet tilaukset (LINKKI)

Kuvituskuva: ABB

Päivitetty 9.3.2019

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/2_2018