Kännykkäkartta turvakäyttöön – myös viranomais- ja yritysversio

Suomalaisen Mapitaren on puhelimen muistiin kerralla ladattava offline-karttaohjelma, joka on suunniteltu kriittiseen työhön ja vaativiin luonto-olosuhteisiin. Karttojen luvataan toimivan nopeasti ja täsmällisesti. Siitä on myös viranomais- ja yrityskäyttöön oma versio.

Kännykkään kokonaan ladattavat Mapitaren maasto- ja merikartta ei tarvitse puhelin- ja sähköverkkoja toimiakseen. Kartat ovat puhelimessa senkin jälkeen, kun puhelinverkon kantavuus on jo hiipunut.

Käyttäjän pitää toki huolehtia riittävästä akunkestosta ja tarvittaessa varmistaa puhelimen toiminta erillisen virtapankin tai vara-akun avulla, mutta varsinaista matkapuhelinverkon yhteyttä ei karttojen käyttö vaadi.

Maastokartta on vektoripohjainen ja mittakaava rajoitteeton, jotka mahdollistavat joustavan siirtymisen yleiskuvasta selkeään lähikuvaan ja toisaalta laajasta reitinsuunnittelusta tarkkaan yksityiskohtien tarkasteluun. Sama toistuu myös merikartta-aineistossa.

Kartassa ei ole mittakaavarajaa vaan kohteita esitetään tuotantotarkkuudella (cm). Aineisto kattaa kokonaisuudessaan Suomen, Ruotsin ja Norjan maa- ja vesialueet. Tulevaisuudessa kartta-aineiston luvataan laajenevan entisestään. Kartat ovat Android- ja Applen iOS-käyttöjärjestelmiin.

Tavallisista hälytyssovelluksista poiketen käyttäjä näkee kartalta koko ajan oman paikkansa ja voi siten vielä tarvittaessa vahvistaa oman sijaintinsa suullisesti hälytyksen yhteydessä.

Suomessa voi tehdä hälytyksen matkapuhelinverkon kantavuudessa suoraan Mapitare-kartan näytöltä.  Hälytyksen aktivointi lähettää puhelimen sijainnin automaattisesti viranomaisten tietoon ja avaa samalla puhelinyhteyden hälytyskeskukseen.

Mapitaren tuoteperheeseen kuuluu kuluttajaversion lisäksi myös viranomais- ja yrityskäyttöön suunnattu Mapitare Easy Tracker. Sen suunnittelussa on huomioitu erityisesti yhteistyömahdollisuudet erilaisten ohjelmapalveluyrityksien ja pelastusorganisaatioiden kanssa. Tarvittaessa ohjelma räätälöidään asiakaskohtaisesti.

Lisää: Mapitare (LINKKI)

Taustaa: Mapitare on rovaniemeläinen karttayritys, jonka taustalla on yli 15-vuoden kokemukset turvallisuusviranomaisten operatiivisten tilannekuva- ja kenttäjohtamisjärjestelmien parissa. Yrityksemme tarjoaa kokonaisvaltaista kartta- ja paikannuspalvelua sekä asiakaskohtaisia viestintä-, karttateknologia- ja rajapintapalveluita ja niistä koostettuja tilannekuva- ja johtamisjärjestelmiä.

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/2_2018/