Video: Robotit tulevat maalle uudella hankkeella

Jyväskylän ammattikorkeakoulun (JAMK) hallinnoima uusi RoboCountryside –hanke tähtää robotiikan mahdollisuuksiin Keski-Suomen kilpailukyvyn ja elinvoimaisuuden parantamiseksi. Katso videolta miten robotiikka tulee mahdollistamaan uusia liiketoimintoja.

Suomi on etunenässä ollut automatisoimassa toimintojaan. Uudesta robotiikkataidoista muodostuu tulevaisuudessa uusi kansalaistaito, joka mahdollistaa niin yksilöiden kuin yhteisöjen ja yritysten menestymisen.

Uuden RoboCountryside-hankkeen päätavoitteena onkin jakaa robotisaatiotietoa. Mukana on niin palvelu, teollisuus-, mobiili- ja robotiikka- sekä laajennetun todellisuuden tekniikat.

Uutta hanketta esitellään ensi maanantaina 25.3.2019 Petäjävedellä. Tilaisuudessa kuullaan myös Jyrki Latokartanon (Tampereen Yliopisto) esitys ”Robotiikan monet sovellusalueet” sekä Jari-Pekka Kannisen esittely ”Be a Responsible Citizen in the Digital World of Tomorrow”. Lisäksi puheenvuoron saavat muut hankkeet ja robotiikkaa hyödyntävät yritykset.

Hankkeen avulla halutaan vahvistaa maaseudun toimijoiden osaamista ja yhteisöllisyyttä sekä tukea teknologisten ratkaisujen hyödyntämistä ja käytäntöön viemistä.

Toimintoja automatisoimalla ja lisäämällä robotiikkaa voidaan vaikuttaa esimerkiksi pk-yritysten kannattavuuteen ja liiketoimintamahdollisuuksiin.  Tavoitteena on myös vaikuttaa robotiikkaan liittyviin asenteisiin ja vallitseviin organisaatiokulttuureihin sekä kannustaa ja rohkaista robotiikan kokeilukulttuuriin.

’’Kun puhutaan robotiikkaan liittyvistä asenteista, niin edelleen päällimmäisenä nousee se huolenaihe, että robotit vievät ihmisiltä työt. Se ei suinkaan ole koko totuus, muistuttaa RoboCountryside-hankkeessa projektipäällikkönä toimiva Toni Pekkola.

RoboCountryside on Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahaston rahoittama hanke.

Lisää: RobotCountryside (LINKKI) ja seminaarin 25.3.2019 esitykset nettivideona (LINKKI)

Kuvituskuva: Yara

Tarkennettu otsikkoa ja lisätty videolinkki