Taittuva digikamera – 180:sta 360 asteeseen

Insta360 EVO on uudenlainen taittuva digikamera, jolla pystyy kuvaamaan sekä 180 asteen 3D-videoita että 360 asteen videokuvaa. Uudenlaisella toimintakameralla voi olla laajemmin käyttöä myös  ammattisovelluksissa.

Insta360 EVO tarjoaa kaksoiskamerarakenteensa ansiosta 360 asteen videokuvauksen lisäksi myös 180 asteen 3D-videokuvauksen. Molemmat rinnakkain ollessaan kaksoiskamera taltioi 3D-kuvaa 18 megapikselin tarkkuudella ja 3D-videota 5,7 megapikselin tarkkuudella. Kamerat tukevat myös HDR-kuvausta niin 180 kuin 360 asteen kuvauksessa.

Erillisellä Insta360 VR -sovelluksella uusi EVO-toimintakamera voidaan liittää langattomasti 3D-virtuaalilaseihin, jolloin kuvaa voidaan katsella ilman johtoja. Yrityksen VR-sovellus soveltuu tällä hetkellä Oculuksen Go-, HTC:n VIVE Focus- ja Samsungin Gear VR -virtuaalilaseille.

Kolmiulotteista kuvaa ja videota voidaan katsoa myös erikseen Applen Ios- tai Samsungin Android-kännykkään hankittavan Insta360 HoloFrame -linssikuoren läpi.

Kun linssikuori asetetaan puhelimen näytön päälle, siitä vodaani katsella kuvamateriaalia kolmiulotteisesti ilman muita laitteita. Toiston aikana HoloFrame-kuorinäyttö osaa reagoida silmien liikkeisiin ja tarjoaa näin kolmiulotteisen kuvan mihin kohtaa kuvaa tai videota.

Kamerassa on Insta360:n oma TimeShift-ominaisuus, jonka ansiosta videomateriaalin nopeutta voi säätää vapaasti eri kohdissa videota. Langattoman WiFi-yhteyden ansiosta älypuhelimella voidaan seurata reaaliaikaisesti kameran kuvaa ja myös siirtää kuvattu aineisto kamerasta puhelimelle.

Kamerassa on myös FlowState-kuvanvakautusratkaisu, joka huolehtii videokuvan tasaisuudesta ilman erillistä kameragimbaalia. Esimerkiksi käveltäessä valmistajan mukaan käsivaralta kuvatessa tärinä ei välity lopputulokseen.

Lisää: Insta360 (LINKKI), esittelyvideo (LINKKI) ja jakelija Boston Distribution (LINKKI)

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!