Aaltoenergiayhtiö hakee lisärahoitusta

Espoolainen aaltoenergiaa kehittävä Wello hakee uusia osakkaita. Yrityksen Skotllannin rannikolla sijaitsevan ensimmäinen laitoksen lisäksi tulossa on toinenkin laitos ja kolmas neuvotteluiden alla. Rahoitusta yritys hakee 1-2,5 miljoonan euron edestä, joka vastaa viidestä kymmeneen prosentin osuutta yrityksestä.

Wellon mukaan yrityksen aaltoenergian keräämiseksi tarvittava teknologia on valmis käyttöönotettavaksi. Kasvavien valmistusmäärien ja asennusten myötä sen myös odotetaan pian olevan muita uusiutuvia energiamuotoja edullisempi vaihtoehto.

“On laskettu, että vuoteen 2050 mennessä aaltoenergia voisi täyttää kymmenesosan maailman puhtaan energian tarpeesta. ”, sanoo Wellon toimitusjohtaja Heikki Paakkinen.

Wello on testannut Pingviini-aaltoteknologiansa ensimmäistä mallia Skotlannin Orkneyssä. WEC1-laite (kuvassa) on ollut kahden vuoden ajan ollut sähköverkkoon kytkettynä.

Uusin Pingviini WEC2 lähtee pian Skotlantiin Tallinnan telakalta. Hankintaneuvottelujen alla on kolmaskin WE3-laitos.

Odotukset yrityksessä ovat kovat. Wello kertoo saaneensa saanut kahden viime vuoden aikana useita tiedusteluja kymmenien yksikköjen muodostamista aaltoenergiapuistoista.

Toimitusjohtaja Heikki Paakkinen, Wello

Yksi niistä sijaitsee Indonesian Nusa Lembongassa. Se on hyväksytty ja parhaillaan suunnitteluvaiheessa. Kymmenen megawatin kapasiteetillaan se on tällä hetkellä planeetan suurin tekeillä oleva aaltoenergiapuisto.

”Wello on johtava aaltoenergian toimittaja, sillä muilla ei ole vertailukelpoista teknologiaa. Uskomme, että voimme kasvaa nopeasti ympäri maailmaa”, sanoo Paakkinen.

Wellon lisäksi Suomessa on toinenkin aaltoenergiayritys AW-Energy, joka on kehittänyt WaveRoller-aaltovoimatekniikkaa. Yritys tekee yhteistyötä Wärtsilän kanssa, joka  pyrkii kauppaamaan yrityksen tekniikkaaa maailmanlaajuisesti

TAUSTAA: Espoolainen Wello on perustettu vuonna 2008 kehittämään uudenlaista aaltoenergiaa keräävää teknologiaa. Ratkaisuista on haettu useita patentteja. Yrityksen johtavia sijoittajia ovat Fortum Oyj, VNT Management, Innovestor Ventures ja Estlander Holdings Oy.

Lisää: Aaltoenergiaan liittyvät uutiset Uusiteknologia.fi:ssä  (LINKKI)

Kuvat: Wello