ARM-ohjainpiirit pääsevät avaruuteen

Microchip on julkaissut avaruussovelluksiin sopivat ARM-pohjaiset mikro-ohjaimet. Ne  yhdistävät edullisen mikro-ohjaintekniikan rankkojen olosuhteiden avaruussovelluksiin. Uusia piirejä voidaan hyödyntää esimerkiksi Aalto-yliopiston tyyppisissä pienoissatelliiteissa.

Microchipin uudet -säteilyä sietävä SAMV71Q21RT ja kovennetulla suojauksella varustettu SAMRH71 perustuvat amerikkalaisyrityksen autoteollisuudelle kehitettyyn SAMV71-järjestelmäpiiriperheeseen.

Muovikotelossa ja avaruusluokan keraamisessa pakkauksessa. olevat ARM-ohjainpiirit ovat nastayhteensopivia.

Piirit sisältävät vianhallinta- ja tietojen eheysominaisuuksia, kuten virheenkorjauskoodin (ECC), Integrity Check Monitor (ICM) ja Memory Protection Unit (MPU). SAMV71Q21RT:ssä ja SAMRH71:ssä on myös CAN FD- ja Ethernet-AVB / TSN -ominaisuudet. SAMRH71:ssä on lisäksi avaruussovellusten SpaceWire- ja MIL-STD-1553-liitännät.

Uutuudet perustuvat ARM:n Cortex-M7 -ratkaisuun, jonka ansiosta ohjainpiirit pystyvät tarjoamaan matalaa tehonkulutusta, mutta suhteellisen paljon suorituskykyä.

Avaruuslaitteen ohjelmistokehitys voidaan aloittaa SAMV71 COTS -ratkaisulla ennen siirtymistä varsinaisiin avaruuskomponentteihin. Suunnitteluprosessin helpottamiseksi kehittäjät voivat käyttää myös tarjolla olevaa ATSAMV71-XULT-kehityskorttia, Atmel Studio Integrated Development Environment (IDE) ohjelmointiympäristöä ja vuoden puolivälissä tulevaa uutta MPLAB Harmony -versiota 3.0.

Lisää: Microchip (LINKKI), tuotetiedot SAMV71Q21RT (LINKKI) ja SAMRH71 (LINKKI) ja jakelijat (LINKKI)

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!