Koululaisille toukokuussa ohjelmointi- ja robottiturnaus

Lappeenrannassa järjestetään toukokuussa valtakunnallinen Innokas2019 ohjelmointi- ja robotiikkaturnaus. Tapahtumaan osallistuu 700 kouluikäistä lasta. Turnaus järjestetään 14.–15.5. Lappeenrannan LUT-yliopiston ja Saimaan ammattikorkeakoulun tiloissa.

Ohjelmointi- ja robotiikkaturnauksen järjestää Innokas-verkosto, joka on Helsingin yliopiston kasvatustieteellisen tiedekunnan vetämä valtakunnallinen verkosto. Se on edistänyt lasten ja nuorten ajattelu- ja innovointitaitoja jo yli 10 vuoden ajan.

Valtakunnallinen turnaus rantautuu ensimmäistä kertaa Lappeenrantaan, jossa vuosittain järjestetään lajin alueellisia turnauksia. Kilpailun järjestelyistä vastaavan Saimaan mediakeskuksen Petja Pyykkösen mukaan yleisö on tervetullut seuraamaan turnausta.

Hänen mukaansa osallistujat kilpailevat sumopainirobotilla, maanjäristysalueelle lähetettävällä pelastusrobotilla tai esiintymislavalla nähtävillä tanssi- tai teatteriroboteilla. Freestyle-lajin teemana on Petja Pyykkösen mukaan Greenreality ja siihen voi osallistua ympäristöteemaan liittyvällä vapaamuotoisesti ohjelmoidulla tuotteella.

Uutena lajina turnauksessa nähdään peliohjelmointi, johon oppilaat osallistuvat Unity-, GDevelop- ja Scratch-ohjelmilla tehdyillä tietokonepeleillä. ’’Laji sisältää pelin grafiikan, äänien, käyttöliittymän, toimivuuden ja pelillisten elementtien suunnittelun. Peliohjelmointiin osallistuu 30 joukkuetta ja yleisökin pääsee kokeilemaan pelejä’’, Pyykkönen sanoo.

Katsojat voivat kisojen aikana myös rakentaa omia robotteja tai tietokonepelejä ja kokeilla ohjelmointitaitojaan.

Lisää: Innokas2019-turnaus, Lappeenranta 14,-15,5,2019 (LINKKI)

Kuva: Mikko Nikkinen.