Digiajan laitekaappeja teollisuuteen

Rittal julkisti äskeisillä Hannoverin teollisuusmessuilla uudet AX- ja KX-kaappimallistot, jotka on suunniteltu vastaamaan digitalisoituvan teollisuuden vaatimuksiin. Teollisuuden Internet of Things, verkottuneet tuotantolinjat ja robotiikka vaativat jo omat koteloratkaisunsa.

Kuva: Rittal

Digitalisoituvan teollisuuden ohjausratkaisuihin Rittal tarjoaa uudet AX- ja KX-kotelot, joissa on entisiin nähden kolmannes enemmän tilaa kaapeloinnille, vaikka koteloiden ulkomitat ovat säilyneet ennallaan.

’’Uusien kaappien kiskoissa käytetään VX25:sya tuttua 25 mm:n reikäjakoa, joten monet VX25:n lisävarusteet sopivat niihin suoraan’’, sanoo Rittalin Suomen tuotepäällikkö Pasi Kinnunen.

Ovet toimitetaan irrallaan, joten se on heti valmiina työstettäväksi. Kotelon sisäpinnoissa on lisätuet sisäasennuskiskoille.

AX- ja KX-kotelot ovat saatavilla useissa eri koko- ja materiaalivaihtoehdoissa.

Malliston kompaktein, 150 x 150 x 80 mm -kokoinen KX-kotelo sopii erinomaisesti muutamien komponenttien asentamisessa liitäntä- tai väyläkotelokäyttöön.

AX-koteloita on tarjolla 210–400 mm syvyisinä ja suurimmillaan 1200 mm leveinä tai 1400 mm korkeina. Materiaalivaihtoehdot ovat RAL7035 maalattu teräs, ruostumaton teräs AISI304 tai AISI316L.

Uudet kotelot valmistetaan loppuvuodesta 2018 valmistuneella Rittalin Haigerin tehtaalla lähellä Frankfurtia. Rittalin Vantaan verstas kustomoi tuotteet suomalaisten asiakkaiden toiveiden mukaisiksi.

Lisää: Rittal (LINKKI) ja tuotetiedot (LINKKI)