Sijainti
Etusivu > Uutinen > Kertarysäyksellä datakeskusten suurimmaksi suomalaistoimijaksi

Kertarysäyksellä datakeskusten suurimmaksi suomalaistoimijaksi

Porilaistaustainen datakeskusyritys Ficolo nousee alan suurimmaksi kotimaisessa omistuksessa olevaksi  toimijaksi ostamalla Vantaalla sijaitsevan Fujitsun datakeskuksen sekä investoimalla keskuksen laajentamiseen 50 miljoonaa euroa. Jo vuosi sitten Ficolo osti Cybercomin konesalitoiminnot.

Osana hanketta Ficolo ja Fujitsu Finland ovat tehneet yhteistyösopimuksen. Sopimus ei vaikuta Fujitsun tuottamiin konesalipalveluihin tai asiakassuhteisiin.

”Tavoitteemme on nousta myös alan suurimmaksi toimijaksi Suomessa, vahva kotimainen omistus antaa tälle hyvän selkänojan”, Ficolon toimitusjohtaja Seppo Ihalainen sanoo.

Uutta keskusta markkinoidaan IT-palvelutaloille, SaaS-yrityksille ja ulkomaisille toimijoille, jotka tarvitsevat joko konesalitilaa omille palvelimilleen tai palvelintilaa pilvipalveluilleen.

Investointi kasvattaa Ficolon liiketoiminnan uudelle tasolle ja nostaa pääkaupunkiseudun Euroopan datakeskusten kärkikastiin sekä vahvistaa Suomen kilpailukykyä uuden sukupolven IoT-ratkaisujen ja teollisen internetin hyödyntämisessä.

Megatrendit lisäävät rakennettavan huippuluokan pilvipalvelukeskuksen kysyntää. Ensinnäkin IoT, tekoäly, autonomisesti toimivat laitteet ja niihin liittyvän datan käsittely edellyttävät yrityksen mukaan paikallisia datakeskuksia.

Ficolo päätyi datakeskuksen ostoon ja sen laajentamiseen kartoitettuaan tarkemmin useita kohteita eri puolilta pääkaupunkiseutua. Keskus osoittautui ihanteelliseksi niin sijainnin, turvallisuuden, sähkönjakelun kuin lämmön talteenottomahdollisuuksien suhteen.

TAUSTAA: Porilaislähtöinen Ficolo on vuonna 2011 perustettu Cloud Engineering -palveluihin erikoistunut data- ja pilvipalvelukeskusyritys, jolla  on datakeskukset The Rock Porissa ja The Deck Tampereella.  Nyt laajennettavan Vantaan keskuksen nimeksi tulee The Air.  Ficolon omistajia ovat Ilpo ja Timo Kokkilan Pontos (n. 43 %), Nasdaq Helsingissä noteerattu finanssiryhmä Taaleri (n. 43 %) sekä yrityksen toimiva johto ja hallitus (n. 14 %).

Lisää: Aiemmat datakeskuksia käsitelleet uutiset (LINKKI) Uusiteknologia.fi:ssä

Kuva: Havainnekuva Ficolon Vantaan datakeskuksesta laajennusten jälkeen.

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta

 

Ylös