Suomalaisyritys osti lisää päästömittausosaamista

Helsinkiläinen Gasmet laajentaa päästömittausratkaisujaan ostamalla itävaltalaisen MonitoringSystems GmbH:n. Yrityskauppa vahvistaa sen asemaa teollisuuden päästömittauslaitteiden toimittajana. Ostetu yritys jatkaa toimintaa nykyisissä tiloissaan Itävallassa. Tarkkaa kauppahintaa ei kerrottu.

Vuonna 2001 perustettu MonitoringSystems GmbH valmistaa ja toimittaa näytteenottolaitteita dioksiinien, muiden pysyvien orgaanisten eli POP-yhdisteiden mittaamiseen sekä lentopölyn jatkuvaan mittaamiseen.

’’Uskomme vahvasti, että dioksiinipäästöjen valvonnan tarve kasvaa ja DioxinMonitoringSystem on markkinoiden paras ratkaisu tällaisiin mittauksiin”, sanoo Gasmet Technologies Oy:n toimitusjohtaja Mikko Ahro.

Dioksiinipäästöjä mittaava DioxinMonitoringSystem-järjestelmä on MCERTS-sertifioitu ja kehitetty vaarallisten orgaanisten yhdisteiden seurantaa varten teollisuus- ja kotitalousjätteitä polttaviin laitoksiin. Järjestelmä edustaa uusinta dioksiininäytteenottoteknologiaa ja täyttää kaikki dioksiinin mittausstandardin EN 1948-1 vaatimukset.

MonitoringSystems sopii yrityksen mukaan Gasmetin nykyiseen tuotevalikoimaan, johon jo kuuluvat FTIR-pohjaiset päästömittausjärjestelmät ja CVAF-pohjaiset elohopeapitoisuuksien jatkuvaan mittaamiseen tarkoitetut järjestelmät, joilla valvotaan vaarallisten ympäristömyrkkyjen päästöjä.

TAUSTAA: Gasmet on vuonna 1990 perustettu helsinkiläinen teknologiakonserni, johon kuuluu emoyhtiö ja neljä ulkomailla sijaitsevaa tytäryhtiötä. Henkilökunnan kokonaismäärä on yli 100 ja konsernin tulos vuonna 2018 oli 21 miljoonaa euroa. Yhtiö on toimittanut jo yli 4 000 analysaattoria eri puolille maailmaa ja sillä on eniten asennettuja päästömittauslaitteita teollisuuslaitoksissa.

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta