Nokialainen Nokeval panostaa ODM-tuotteisiin

Nokialainen mittaustekniikkaa valmistava Nokeval suunnittelee entistä enemmän asiakaskohtaisia tuotteita. Kyseessä on niin sanottu ODM (Original Design Manufacturer) –valmistus, jossa laitteen aineettomat IPR –oikeudet jäävät asiakkaalle. 

Toimitusjohtaja Jani Vähäsöyrinki, Nokeval Oy

’’Aikaisemmin olemme valmistaneet ja myyneet omia tuotteita. Nykyisin asiakkaille suunniteltujen ja valmistettavien laitteiden osuus on korostunut ja omien pienentynyt’’, toimitusjohtaja Jani Vähäsöyrinki kiteyttää ja kuvaa yritystään insinööritoimiston ja valmistusyrityksen fuusioksi.

’’Oma osaamisemme on mittaustekniikan ymmärryksessä ja monipuolisessa soveltamisessa sekä langattomassa tiedonsiirrossa. Toteutamme myös omien asiantuntijoidemme suunnittelemia järjestelmäratkaisuja datan varastointiin ja käsittelyyn.’’, kertoo Vähäsöyrinki. Projektit kestävät keskimäärin puolisen vuotta aloituksesta maaliin, hän kertoo.

Nokialla on oma elektroniikkatehdas.

Yrityksellä on ISO 9001 –sertifiointi. Nykyisin sertifikaatilla on Vähäsöyringin mukaan suuri merkitys erityisesti isoissa projekteissa. Ilman sitä tiettyjä laitteita ei pysty lakisääteisesti valmistamaan ja myymään.

Oma tehdas on myös tärkeä elementti.

”Laatumme pysyy ensiluokkaisena ja eräkoot juuri sellaisina kuin haluamme, mikä pitää myös kustannukset kurissa. Erityisenä etuna on laitesuunnittelun ja tuotannon saumaton yhteistyö. Muutoksia voidaan tehdä tarvittaessa nopeastikin, Vähäsöyrinki kuvaa.

TAUSTAA: Toimitusjohtaja Jani Vähäsöyringin isä ja yhtiön edelleen omistava Reijo Vähäsöyrinki perusti Nokeval Oy:n vuonna 1980. Liikevaihto on 3,4 miljoonaa euroa ja työntekijämäärä 30. Alussa vahvassa kasvussa oleva yritys valmisti raskaan teollisuuden mittausjärjestelmiä. Lähde: Jouni Suolainen/Editori.

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2019/