Beneq lisää investointeja Espoon tehtaaseen

Kiinalaisomistukseen viime vuonna siirtynyt Beneq vauhdittaa teollisten ALD-ratkaisujen ja näyttöjen tuotekehitystä ja tuotantoa Espoon tehtaalla. Olarinluomassa sijaitseva tuotantolaitos rakennettiin alkuaan vuonna 1984 Finluxin ja Planarin EL-näyttölevytehtaaksi.

Uuden investointiohjelman avulla haetaan lisää markkinoita puolijohdeteollisuuden ALD-ratkaisuissa ja autoteollisuuteen soveltuvissa läpinäkyvissä näytöissä. Uudet panostukset nostavat tehtaan kokonaisinvestoinit yli 20 miljoonaan euroon.

EL-näyttö- ja ALD-tekniikan tehdas rakenettiin Espoon Olarinluomaan jo vuonna 1984.

Uusien investointien kautta Beneq tarvitsee uusia työntekijöitä, erityisesti tuotekehitykseen, mutta myös Beneqin muihin toimintoihin Suomessa ja ulkomailla.

Töitä on tarjolla yrityksen mukaan erityisesti automaatioinsinööreille, mekaniikka- ja elektroniikkasuunnitelijoille sekä huollon- ja teknisen asiakaspalvelun ammattilaisille.

Investointiohjelman taustalla on uusi kiinalaisomistaha SRI Intellectual, joka investoi jo viime viime vuonna Beneqin käyttöpääomaan ja omavaraisuusasteen parantamiseen.

Nyt vauhditetaan tuotekehitystä ja tuotantoa. ”Olemme asettaneet Beneqille kunnianhimoiset tavoitteet”, kommentoi Beneqin hallituksen puheenjohtaja Kong Jun.

ALD-yksikölle kasvuohjelma mahdollistaa merkittävät panostukset uusien tuotteiden kehittämiseen puolijohdeteollisuuden muuttuviin tarpeisiin.

Läpinäkyviä näyttöjä elektroluminenssitekniikalla.

Kysyntää ALD-ratkaisuille on erityisesti ns. More-than-Moore-tuotteissa. Niitä ovat esimerkiksi MEMS-ratkaisut, kuva-anturit, tehopuolijohteet sekä RF-komponentit, joita käytetään tulevaisuuden 5G- ja IoT-järjestelmissä.

”Uudet investoinnit nopeuttavat tuotekehitystämme ja palvelujen kehittämistä näille markkinoille”, toteaa ALD-liiketoiminnan johtaja Tommi Vainio Beneqiltä.

ALD-alueen lisäksi Espoossa investoidaan Lumineq-näyttötuotannon kehittämiseen sekä uusien  ajoneuvoteollisuuden tarvitsemien läpinäkyvien ja lasin sisään laminoitavien näyttöjen tuotekehitykseen.

“Näyttöjemme läpinäkyvyys on herättänyt maailmalla huomiota ajoneuvoissa ja asiakkaamme suunnittelevat erottuvansa niiden avulla kilpailevista tuotteista”, sanoo Beneqin Lumineq-liiketoiminnasta vastaava johtaja Petri Schroderus.

Lisää: Beneqin tarina (LINKKI) ja uutinen Uusiteknologia.fi:ssä 11.10.2018 (LINKKI)

Kuva: Beneq

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2019/