Suomalaiset kännykkäkopit pääsivät Times Squarelle

Tamperelainen älykkäitä puhelinkoppeja ja työtiloja valmistava Framery pääsee esittäytymään paraikaa New Yorkin Times Squarelle osana kaupungin muoilutapahtumaa. Parin viikon ajan yrityksen 15 älykaappia koristavat kaupungin suosituinta Times Squaren aluetta osana Sound & Visioin näyttelyosuutta.

Frameryn kopit  liittyvät osana New York Design Week-tapahtumaan, joka on vuosittain järjestettävä design tapahtuma, jossa esitellään muotoilua näyttelyiden, messujen, paneelien, studioiden ja tuote-esittelyjen avulla.

Suomalaisen Framereyn puhelin- ja työtilat ovat äänieristettyjä, ilmastoituja ja sähköistettyjä. Kuvassa yrityksen älykopit Slush2017-tapahtumavieraiden käytössä.

Muotoilutapahtuma kerää kaupunkiin satoja tuhansia upeasta muotoilusta kiinnostuneita kävijöitä joka vuosi, joten suomalaisyritykselle esiintyminen tapahtumassa on todellinen onnenpotku.

”Arviolta viisi miljoonaa ihmistä kävelee Frameryn koppien ohi tämän design tapahtuman aikana ihaillen erilaisia taideinstallaatioita, joten olemme hyvin ylpeitä saadessamme olla osa näin upeaa tapahtumaa”, ilmoitsee markkinointijohtaja Daniela Tjeder.

Yritys on mukana Sound & Visioin näyttelyosuudessa, jonka teemoina ovat ”design, teknologia ja ääni” – eli samat asiat mitkä ovat yrityksen mukaan omantuotekehityksen ja tuotteen ytimessä.

Tamperelaisyrityksen vuosi on muutenkin alkanut vauhdikkaasti, sillä talouslehti Financial Times on noteerannut yhtiön kasvuvauhdin.

Kolmen vuoden jaksolla 2014-2017 yritys oli nopeimmin kasvanut yritys pohjoismaissa ja koko maailman listalla sijalle 20. Viime vuoden liikevaihto oli yli 60 miljoonaan euroa ja väkeä on yli 240, joista Yhdysvalloissa runsaat 30. Vielä vuonna 2017 liikevaihto oli 32,5 miljoonaa euroa ja väkimäärä 129.

Frameryn tuotteita on toimitettu jo yli 15 000 kpl yli 68 eri maahan ja suurimmat asiakkaat esimerkiksi USA:ssa ovat Nike, Microsoft sekä Euroopassa Puma, Booking.com ja Vodafone.  Framery perustettiin Tampereella vuonna 2010 ja kaikki sen valmistamat puhelinkopit ja työtilat valmistetaan Tampereen tehtaalla. Osa kaapeista varustetaan jo alusta lähtien esimerkiksi videoneuvottelukäyttöön sopiviksi.

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta