Robottitestaus muoviin valetulle elektroniikalle

Tamperelainen OptoFidelity ja oululainen TactoTek aloittavat yhteistyön muoviin valetun rakenteellisen elektroniikan tuotantoautomaation testaustyökalujen kehittämiseksi. OptoFidelityn testausratkaisuja tullaan soveltamaan jokaiseen IMSE-teknologian neljään tuotantovaiheeseen.

Yhdistämällä OptoFidelityn älypuhelintestausosaaminen ja TactoTekin IMSE-teknologiaosaaminen syntyy uutta lisäarvoa TactoTekin asiakkaille. Tarkastuksia tulee visuaalisen pinnan ja elektroniikan painamiseen, komponenttien liittämiseen, lämpömuovaukseen ja ruiskuvaluun.

”Lämpömuovauksen aikana tapahtuva monikerroksisen painetun elektroniikan venyminen vaatii uudenlaista testausta niin toiminnallisuuden kuin suorituskyvynkin mittaamisen suhteen,” kommentoi Miikka Kärnä, operatiivisten toimintojen johtaja TactoTekillä.

Tamperelainen OptoFidelity on toimittanut maailmalle jo yli 5000 testausrobottia globaalisti.

Kärnän mukaan OptoFidelityn testausmenetelmillä saatava tieto auttaa heitä jatkokehittämään IMSE-teknologian suunnittelua ja massavalmistusta.

OptoFidelityn maailmanlaajuinen toimipisteverkosto ja paikallinen tuki maailman innovaatiokeskuksissa tukee myös TactoTekin tarjontaa erityisesti autoteollisuudelle. OptoFidelityllä on toimistot USA:ssa, Euroopassa sekä Aasiassa.

”Olemme erittäin iloisia voidessamme tuoda yli kymmenen vuoden robottiavusteisen automaatiotestausosaamisemme TactoTekin IMSE-teknologian käyttöön” kommentoi Pertti Aimonen, OptoFidelityn toimitusjohtaja. Yritys on nykyisin osa Shanghain pörssissä listattua CYG-konsernia (ChangYuan Group).

OptoFidelity on mukana myös TactoTekin kesäkuun alussa Oulussa järjestämillä IMSE-teknologiapäivillä.

Lisää: Aiempia TactoTek/IMSE- (LINKKI) ja OptoFidelity- (LINKKI) uutisia Uusiteknologia.fi:ssä.

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta