MPIDEA19-kisan voittajaksi pilvidiagnostiikka, lumiskootteri vai juomapakkaus?

Tampereella ensi viikolla järjestettävässä MPD-tapahtumassa julkistetaan myös teollisuuden ideakilpailu MPIDEA:n voittaja. Finaalissa ovat kuvan diagnostiikan pilviratkaisun lisäksi sähkökäyttöinen lumiskootteri ja ympäristöystävällinen juomapakkaus. Voittaja julkistetaan Tampereen Tähti Areenalla ensikeskiviikkona.

’’MPIDEA-kisa pyrkii luomaan Suomeen uutta työtä, joten otimme haasteen vakavasti ja tarkastelimme ehdotuksia juuri tältä kannalta”, kuvaa MPIDEA-kisan tuomariston puheenjohtaja, Keskuskauppakamarin toimitusjohtaja Juho Romakkaniemi  tuomariston vaativaa tehtävää.

Finalistit tavoittelevat voiton myötä tietä globaaliin menestykseen, joka on saavutettavissa McKinseyn tarjoaman pääpalkinnon myötä. McKinseyn viisi kuukautta kestävä Growth Accelarator -kasvukiihdyttämö tarjoaa MPIDEA:n voittajalle mahtavan nousukiidon.

Tuomaristossa ovat Teollisuusliiton puheenjohtaja Riku Aalto, professori Yrjö Neuvo, McKinsey & Companyn partneri Jussi Hiltunen, Danske Pankin Suomen maajohtaja Leena Vainiomäki, ohjelmisto-osaaja Rasmus Roiha sekä Dimeccissä toiminut innovoinnin asiantuntija Joonas Lyytinen.

”Tuomariston arvioiden perusteella olen ymmärtänyt, että kilpailuehdotusten yleinen taso on viime kerrasta entisestään noussut, mikä on todella hienoa’’, sanoo MPD:n pääjärjestäjän Dimeccin toimitusjohtaja Harri Kulmala.

Kaksi vuotta sitten MPIDEA-kilpailussa voiton vei SFTecin ModHeain teollinen kuivuri.

TAUSTAA: Kansainvälinen tuotantoalan Manufacturing Performance Days MPD2019-tapahtuma järjestetään Tampereella Tähti Areenalla  4.-6.6.2019. Tapahtuma kokoaa yhteen liki tuhat digitaalisen ja valmistavan teollisuuden vaikuttajaa Suomesta ja ulkomailta. Lisää (LINKKI) ja aiemmat MPD-uutiset Uusiteknologia.fi:ssä (LINKKI).

Kuva: Asensiot Oy

MPIDEA2019-finaaliehdokkaat

ADAcloud on Asensiot Oy:n skaalautuva järjestelmäriippumaton pilviratkaisu, joka maksimoi asiakkaiden tuotannon luotettavuuden, tuottavuuden ja tehokkuuden. Ratkaisu on automaattinen diagnoosialgoritmi värinälle. Ensivaiheessa ADAcloud keskittyy motoroituihin pumppuihin ja puhaltimiin ja etenee sitten monimutkaisempiin järjestelmiin kuten hisseihin, liukuportaisiin ja tuuliturbiineihin.

eLyly on suomalainen sähkömoottorilla toimiva lumiskootteri, joka luo kokonaan uuden ekologisen ja viihdyttävän bisnesmahdollisuuden kaikkialle, missä on lunta. Forest Manor Oy:n eLyly on helppo, hauska, hiljainen ja kestävä ratkaisu, jonka tukena on huippuosaaminen. Maailmankuulu suunnittelija Harri Koskinen yhdistää eLylyn muinaiseen suomalaiseen perinteeseen ja puuhun.

NWB:n pakkauskonsepti on kierrätettävä, käyttäjäystävällinen ja helppo logistisesti. Pakkaukseen kuluu 72 prosenttia vähemmän muovia kuin nykyisissä PET-muovipulloissa ja on kuljetusten tilankäytössä 35 prosenttia tehokkaampi kuin nykyiset PET-pullot. Konseptille on myönnetty patentti ja yritys suunnitellut myös tarvittavan tuotantolaitteiston muodostamaan kokonaisen automatisoidun tuotantolinjan, sisältäen käsittelyrobotiikan.

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2019/