Maksutonta koodarikoulutusta – webistä IoT-ratkaisuihin

Viisi ammattikorkeakoulua aloittaa maksuttoman opetushankkeen, jolla pyritään hakemaan ohjelmistoalan osaajapulaa. Koulutustarjonta kattaa keskeiset ohjelmistotuotannon osa-alueet netistä pilvi- ja IoT-ratkaisuihin.

Opintoja voi suorittaa oman työn ohella tai täyspäiväisenä opiskelijana. Koulutus on tarkoitettu kaikille ja kaiken tasoisille henkilöille, tutkinto-opiskelijoita lukuun ottamatta. Aiempaa koodauskokemusta ei tarvita.

”AMKoodari-koulutus on täsmäisku Suomea vaivaavaan koodaripulaan.”, sanoo tutkintovastaava Ville Jääskeläinen Metropolian ICT ja Tuotantotaloudesta. Yhteistyössä ovat myös Haaga-Helia, HAMK, Laurea ja XAMK.

Kurssitarjonnasta on valittavissa hakijan tarpeita, osaamistasoa ja kiinnostusta vastaavat kokonaisuudet. Kaikkien viiden korkeakoulun kurssitarjontaa on mahdollisuus myös yhdistellä.

Opintoja tarjotaan pääosin verkossa, joten opiskelu on mahdollista ajasta ja paikasta riippumatta Suomessa ja ulkomailla. Koulutettava voi valita virtuaalikursseja ja lähiopetusta suomeksi ja englanniksi. Osan kursseista voi aloittaa milloin vain, osa on ajoitettu korkeakoulujen lukukausille.

Uudenlaisen koodarikoulutuksen takana on Opetus- ja kulttuuriministeriö (OKM), joka myönsi joulukuussa 2018 korkeakouluille 19 miljoonan erityisavustuksen, joka mahdollistaa ohjelmistoalan osaamisen lisäämisen yli 10 000 opiskelijalle.

Viiden ammattikorkeakoulun AMKoodari-koulutuksen osuus tästä on neljä miljoonaa euroa ja toteutus tapahtuu välillä 2019-2021. OKM:n erityisavustus mahdollistaa yritysten henkilöstölle ja yksityishenkilöille (työttömille ja kaikille koodausosaamisesta kiinnostuneille) alakohtaisia opintopolkuja viiden ammattikorkeakoulun kattavasta yhteistarjonnasta.

AMKoodari-koulutushanketta koordinoi Metropolia Ammattikorkeakoulu.

Koulutusmoduulit

  • Minustako koodari?
  • Minustako pelintekijä?
  • Moderni web- ja mobiilikehitys
  • Älykkäät IoT-järjestelmät
  • Toimi tehokkaasti verkossa
  • Menestyvä liiketoiminta tukeutuu tiedon analysointiin ja keinoälyyn
  • Pilviteknologiat – rakenna liiketoimintasi pilveen

Lisää: amkoodari.fi (LINKKI)