Suomalaisyritykset digitalisoivat hitsauksen

Uusi digitaalinen hitsaustieto integroituu tuotannonohjaukseen, jotta toiminta tehostuu ja jäljitettävyys paranee. Kehitystä tukevat Kempin uudet koneälyä sisältävät hitsauskoneet ja suomalaisen ohjelmistotalo PipeCloudin tuontannonohjausohjelmisto. Yritykset kertoivat aloittavansa yhteistyön digitalisoinnin edistämiseksi.

Digitalisoiminen kiihtyy, kun Kempin ja PipeCloudin yhteistyö tuovat hyötyjä niin putkia hitsaaville yrityksille kuin työn tilaajallekin. Turkulainen PipeCloud mahdollistaa esimerkiksi 3D-suunnittelumalliin perustuvien yksittäisyen putkihitsisaumojen tietojen viemisen Kempin WeldEye-ohjelmistoon. Se voi palauttaa toteutetut työsuoritteet takaisin PipeCloudiin.

Kempin Mikko Väisänen (vasemmalla) ja PipeCloudin Jarno Soinila aloittavat globaalin ohjelmistoyhteistyön.

”Integraatio PipeCloud-järjestelmään on jälleen kerran osoitus WeldEyen helposta integroitavuudesta yrityksen avainjärjestelmiin. Tämä mahdollistaa helpon siirtymisen paperittomaan hitsaustuotannon hallintaan ja antamaan reaaliaikaisen näkyvyyden tuotannosta myös yrityksen toiminnanohjaus-  ja KPI-järjestelmiin”,  sanoo Kempin WeldEyen myynnistä vastaava Mikko Väisänen.

WeldEye-ohjelmiston avulla tehtaan johto saa läpinäkyvyyden siihen, mitä tehtaalla tapahtuu. Se on ensimmäinen hitsauksen hallintaan kehitetty ohjelmistoratkaisu, joka nopeuttaa yrityksen mukaan esimerkiksi pätevyyksien ja hitsausohjeiden hallintaa ja kerää myös hitsaustyön jäljitettävyyteen liittyvää tietoa ja suoritusarvot kuten lämmöntuonnin.

’’Tämä avaa uusia mahdollisuuksia tuotannon tehokkuuden kehittämiseen. Työn tilannut loppukäyttäjä, esimerkiksi öljynjalostamo, pystyy puolestaan jäljittämään hitsausurakan tapahtumat tarvittaessa yksittäisen sauman tasolle saakka”, Väisänen sanoo.

PipeCloud on puolestaan teollisuuden tarpeisiin kehitetty MES-ohjelmisto (Manufacturing Execution System), joka yhdistää suunnittelijoiden datan materiaalidataan, niputtaa työt sekä räätälöi ohjelmat työstökoneille ja työmääräimet hitsaajille.

PipeCloudin toimitusjohtaja Jarno Soinila arvioi, että työn digitalisointi voi lisätä hitsauksen tehokkuutta tilanteesta riippuen 20–100 prosenttia. ”Hitsaustöiden jäljitettävyys on tärkeä asia erityisesti öljy- ja kaasuteollisuudelle sekä ydinenergia-alalle. Uskomme, että hitsauksen jäljitettävyysvaatimus on tulossa pian myös muuhun rakentamiseen”, hän lisää.

Taustaa: Kempin WeldEye on universaali ratkaisu hitsaustuotannon hallintaan. Se on yhdistelmä ohjelmistoa, laitteistoa ja palvelua, jonka avulla keräät ja hyödynnät arvokasta tietoa muun muassa hitsausohjeiden mukaisesta hitsauslaadusta tai pätevyystodistuksien tilasta.

WeldEyen käyttö vähentää ylimääräisiä kustannuksia tehostamalla dokumentointiprosessia ja laskemalla korjausastetta. Lisäksi ratkaisu on saatavilla globaalisti ja soveltuu käytettäväksi myös muiden kuin Kempin omien hitsauslaitteiden kanssa. Pilvipalveluna hitsaustuotantoa voidaan hallinta missä päin maailmaa tahansa, sijainnistasi riippumatta.

Kuva: Kempin X8 MIG welder -hitsauslaitteen on asennettu vakiona jo yhteys WeldEye-sovellukseen.

Korjattu ingressiä 17.6.2019

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta