Nokia nosti johtokuntaa patentti- ja lakiosaajat

Nokia on nimittänyt Nassib Abou-Khalil uudeksi lakiasiainjohtajaksi ja patenttiosaaja Jenni Lukander Nokia Technologies -liiketoimintaryhmän johtajaksi. Molemmat nousevat elokuusta alkaen myös Nokian johtokunnan jäseniksi.

Abou-Khalil ja Lukander seuraavat tehtävissään Maria Varsellonaa, joka lähtee Nokiasta lokakuun lopussa siirtyäkseen ABB:n palvelukseen. Molemmat tulevat raportoimaan Nokian toimitusjohtajalle, Rajeev Surille.

Jenni Lukander, joka tällä hetkellä johtaa patenttiliiketoimintaa, aloitti Nokiassa vuonna 2007 ja hän on johtanut patenttilisensointia, riidanratkaisua ja kilpailuoikeuteen sekä muuhun sääntelyyn liittyviä asioita.

Lukander on kansainvälisesti tunnettu immateriaalioikeuksien ja kilpailuoikeuden osaaja, joka aloitti uransa asianajajana johtavassa helsinkiläisessä asianajotoimistossa. Hän on oikeustieteen maisteri Helsingin yliopistosta.

Nassib Abou-Khalilista tulee Nokian lakiasiainjohtaja ja myös hän nousee Nokian johtokunnan jäseneksi. Hän toimii tällä hetkellä Nokian liiketoiminnoista vastaavana varalakiasiainjohtajana.

Abou-Khalil aloitti Nokiassa vuonna 2014 Lähi-Idän ja Afrikan lakiasiainjohtajana, jota ennen hänellä oli alueellisia lakiasiainjohtajan rooleja Yahoolla ja GE:llä. Hän on johtanut Alcatel-Lucentin ja Nokian compliance-ohjelmien integraatiota.

Elokuusta alkaen Nokian johtokunnassa on toimitusjohtaja Rajeev Surin lisäksi Nassib Abou-Khalil, Basil Alwanista , Hans-Juergen Bill, Kathrin Buvac, Ricky Corker, Joerg Erlemeier, Barry French, Sanjay Goel, Bhaskar Gorti, Federico Guillén, Jenni Lukander, Sandra Motley, Kristian Pullola, Sri Reddy, Tommi Uitto ja Marcus Weldon.

Kuvituskuva: Nokia

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta