Suomalaisyritykselle lisää RF-suodatinosaamista

Forssalainen DA-Group ostaa oululaisen RF-suodattimia valmistavan Creowave Filters Oy:n osakekannan. Kaupan jälkeen Creowave Filters jatkaa liiketoimintaansa DA-Groupin tytäryhtiönä omalla brändillään. Yrityksen johto ja henkilöstö jatkavat nykyisissä tehtävissään.

DA-Group ja Creowave Filters tähtäävät nyt yhteistyössä kansainvälisille vaativien RF-suodattimien markkinoille. Asiakkaina on pääasiassa mobiiliverkkojen tukiasemaliiketoiminnassa mukana olevia kansainvälisiä tietoliikenneyhtiöitä.

Creowave Filtersin RF-suodattimia.

Creowave Filters suunnittelee ja valmistaa erittäin vaativan suorituskyvyn RF–suodattimia mm. matkapuhelinverkkojen tarpeisiin. Yhtiöt ovat tehneet jo aikaisemmin yhteistyötä elektroniikan suotimissa.

Creowave Filters suodattimia käytetään Verification & Qualification -mittauksissa. Vuonna 2013 perustettu yhtiö työllistää Oulussa yhdeksän henkilöä.

Yrityksen aiempi emoyhtiö jatkaa kaupan jälkeen panostuksiaan öljy- ja kaasusektoriin. Yritys suunnittelee ja valmistaa alueen monitorointi ja mittausjärjestelmiä.

DA-Group vahvistaa ostolla osaamista ja tuotetarjontaa vaativien RF-suodattimien osalta. Myyjänä kaupassa oli Creowave Filtersin emoyhtiö Creowave Oy ja yrityksen toimitusjohtaja Esa Turunen.

’’Kaupan myötä toimipisteen saaminen Ouluun tuo DA-Groupille tärkeän strategisen jalansijan pohjoisessa kasvukeskittymässä, sanoo DA-Groupin toimitusjohtaja Sami Kotiniemi.

Vuonna 1995 perustettu DA-Group työllistää yli 100 ammattilaista. Päätoimipaikka on Forssassa sekä toimipisteet Helsingissä, Tampereella ja Turun seudulla.

Kuvituskuva: DA-Group tarjoaa elektroniikkasuunnittelun ja valmistuksen lisäksi testauspalveluita.

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta