Nokian LTE-verkko konttien käsittelyyn

Konttinosturivalmistaja Cargotecin Kalmar sekä Ukkoverkot ja Nokia rakentavat langattoman LTE-digiympäristön tutkimus- ja kehitystyöhön satama- ja terminaalitoiminnoille.

Kalmarille rakennetaan todellista terminaaliympäristöä vastaava testiverkko konttien käsittelyyn. Käyttöön tulee Nokia Digital Automation Cloud -alusta, joka soveltuu liikkuviin koneisiin ja teolliseen IoT:iin.

”Verkko toteutetaan hyödyntämällä 2.6 GHz:n taajuutta,  kertoo johtaja Jouko Tuppurainen Ukkoverkoilta.

Koneiden välistä tiedonvälitystä testataan yksityisessä 4G/LTE (Long Term Evolution) -ympäristössä ja sitä verrataan aiempiin langattomiin teknologioihin, keskittyen innovatiivisten liiketoimintasovellusten kehittämiseen. Tämä yhteysteknologia on yritysten mukaan luotettavampi ja mahdollistaa turvallisemman viestinnän kuin Wifi.

Yksityinen LTE tarjoaa matalan viiveen ja suuren kapasiteetin yhteyden yhdistettynä tietojenkäsittelyyn, jota tarvitaan aikakriittisiin teollisiin sovelluksiin mahdollistamaan reaaliaikaisen analytiikan ja videopohjaiset sovellukset, kuten koneen kauko-ohjauksen. Nämä ovat avaintekijöitä digitaalisessa teollisuusympäristössä.

”Uskomme, että uusi 5G-valmiuksinen LTE-ratkaisu tulee olemaan vahvuus liiketoiminnallemme, ja odotamme tämän testaamisen aloittamista digitaalisen automaation ympäristössä. Yksityinen LTE-verkko tarjoaa turvallisuutta ja reaaliaikaista videokuvaa, joita tarvitaan toimintojen luotettavaan kauko-ohjaukseen”, sanoo Kalmarin tutkimusjohtaja Pekka Yli-Paunu.

Nokian rakentama verkko mahdollistaa koneiden liittämisen paikallisiin LTE- tai 5G-verkkoihin sekä automaation, robotiikan, koneoppimisen, analytiikan ja reaaliaikaisen etävalvonnan. Toimijoiden yhteydet räätälöidään yhä enemmän asiakkaiden kapasiteetin, käytettävyyden ja kattavuuden tarpeisiin.

”Digitaalinen automaatioalustamme tuo kattavan yhteysteknologian terminaaleihin, antureihin, kameroihin ja muihin laitteisiin, jotka mahdollistavat liiketoiminnan ja toimintojen kannalta kriittiset yhteydet ja digitaalisen muutokseen ”, sanoo Nokian Digital Automation -yksikön Stephan Litjens.

Ukkoverkkojen muita asiakkaita ovat muun muassa Sandvik, Finavia, Steveco, Oulun satama, Kokkolan satama, VR ja Puolustusvoimat. Ukkoverkoilla on käytössään 2,6 GHz:n taajuusalue sekä toimiluvat 450 MHz:n taajuusalueelle. Ukkoverkkojen käytössä oleva 2,6 GHz:n taajuusalue mahdollistaa myös 5G-teknologian myötä käyttöön tulevien palvelujen tarjoamisen.

Kuvituskuva: Nokia

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta