Bittiumin älyrannekkeelle innovaatiopalkinto

Suomalaisen Bittiumin  laitealustasta ja Philipsin tressiantureilla koostuva ratkaisu palkittiin terveysalan GSK:n “Transform the Future of Self-Care” innovaatiokilpailussa. Voittaneessa ratkaisussa oululaisyritys integroi ihon sähkönjohtavuutta ja henkilön elintoimintoja mittaavat ”Philips Emography” ja ”Philips VitalSigns Optical” -tekniikoita BitWear-laitteeseensa.

Bittium palkittu itteisto arvioi stressitasoja mittaamalla kortisolin erittymistä ihon sähkönjohtavuudesta. Laite monitoroi myös sydämen sykettä ja ennustaa henkilön stressitasoa tunnin eteenpäin. Bittium Wearable Platform koostuu puettavasta Bitwear-laitteesta ja älykkäästä SafeMove Analytics -analysointityökalusta.

’’Ratkaisu voidaan räätälöidä eri käyttäjien tarpeita ja tavoitteita varten. Philipsin anturiteknologioita ja algoritmeja voi hyödyntää käyttäjän nykyisen henkisen kunnon ja stressitason mittaamisen lisäksi myös ennustamaan käyttäjän tulevaa stressitasoa’’, kertoo Bittiumin Yhdysvaltain yksikön johtaja Jani Lyrintzis.

Bittiumin palkittu oli yksi viidestä voittajasta GlaxoSmithKline (GSK) Consumer Healthcaren organisoimassa innovaatiokilpailussa.  Muita voittajia olivat Bortek. Cara Care,  iPrescribe Exercis ja anturivalmistaja Sensirion.

Kuva: Bittiumin älyranneke ja pienemmässä kuvassa Philipsin antureilla ryyditetty versio.

Lisää: Bittium Wearable Platformista (LINKKI) ja GSK-tapahtuma (LINKKI)

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta