EU:n Horizon 2020 -tutkimusrahaa edelleen jakamatta

Tänään käynnistynyt Suomen EU-puheenjohtajuuskausi tarjoaa aiempaa paremmat mahdollisuudet vaikuttaa eurooppalaisen tutkimusrahan jakamiseen. Varsinkin kun jaossa on edelleen Horizon 2020 -tutkimusrahaa peräti 13,5 miljardia euroa. Helsinkiin on tulossa myös useita EU:n teknologiatapahtumia.

Suomessa järjestetään syyskuussa Digital Excellence Forum @ ICT Proposers’ Day 2019 –tapahtuma 19.–20.9. Helsingin messukeskuksessa.  Tapahtumaan osallistuu yli 3 000 päättäjää, teollisuuden edustajaa sekä johtavaa ICT-alan tutkimus- ja tuotekehitysosaajaa. Tilaisuuden järjestää Euroopan komissio, jonka yhteistyökumppaneina toimivat Business Finland, Työ- ja elinkeinoministeriö, Sitra, VTT.

’’Tapahtumat tarjoavat erinomaiset mahdollisuudet vahvistaa yhä tärkeämmäksi nousevaa eurooppalaista yhteistyötä, edistää tärkeitä teemoja sekä hyödyntää EU:n jakamaa rahapottia’’, toteaa Eero Silvennoinen Business Finlandista.

Tulevissa kohtaamisissa valmistellaan myös sisältöä vuonna 2021 alkavaan Horizon Europe –puiteohjelmaan. Nykyinen puiteohjelma Horisontti 2020 lähestyy jo loppuaan, mutta sen viimeiset rahoitushaut aukeavat vielä tänä vuonna.

’Rahoitusta vielä haettavana peräti noin 13,5 miljardia euroa’’, muistutaa johtaja Elina Holmberg Business Finlandista.

EU-puheenjohtajuuskautena Finlandia-talolla Helsingissä järjestetään myös 30.9. –1.10.2019 Manufuture 2019 – Sustainable and Smart Manufacturing-konferenssi, joka on osa laajempaa European Days for Sustainable Circular Economy-tapahtumaa sekä European Forum for Electronic Components and Systems EFECS 2019 marraskuussa.

Lisää: Digital Excellence Forum @ ICT Proposers’ Day 2019 (LINKKI), European Days for Sustainable Circular Economy 2019 (LINKKI) ja EFECS2019 (LINKKI).

Kuvituskuva: Shutterstock

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta