Sijoitusyhtiö ostaa elektroniikan komponenttijakelijan

Suomalainen elektroniikan komponenttikauppa on ollut viime vuoden melkoisessa turbulenssissa. Uusin tapahtuma on Yleiselektroniikan myynti ruotsalaiselle sijoitusyhtiö Preatolle. Alkuvuodesta Elgood osti Nylundin kaapelitoiminnot ja vuotta aiemmin Fintronicin piiritoiminnot.

Uusin yrityskauppa lähti liikkeelle, kun ruotsalainen sijoitusyhtiö Preato Capital AB osti yrityksen kahdelta suuromistajalta yli puolet Yleiselektroniikan osakkeista. Myyjinä olivat Jussi Aspiala ja hänen määräysvaltayhtiö Getnäs sekä Tiina Aspiala, tamperelainen Wonderword Oy ja  Greenzap Oy.

Julkiseksi asia tuli, kun Preato Capital AB:n kertoi omistavansa 1.327.224 osaketta kaikista Yleiselektroniikan 2 562 500 osakkeesta. Sijoitusyhtiön hakkima osakemäärä vastaa 51,79 prosenttia kaikista osakkeista ja äänimäärästä. Preato Capitalin pyrkimys on aloittaa tarjousmenettely Finanssivalvonnan hyväksyttyä ostotarjousasiakirjan, viimeistään 14.8.2019.

Yleiselektroniikka juhlii tänä vuonna 50 vuottaan. Yritys aloitti komponenttikaupan Helsingin keskustassa vuonna 1969. Suomen lisäksi yhtiöllä on liiketoimintaa Baltian maissa ja Venäjällä Yhtiössä on 232 henkilöä ja liikevaihto oli viime vuonna 57,2 miljoonaa euroa. Yleiselektroniikka on listattu Nasdaq Helsingissä ja pääkonttori sijaitseeEspoossa, minkä yhteydessä sijaitsee myös myymälä ja tuotevarasto.

Ruotsalainen Preato Capital AB on vuonna 2004 perustettu sijoitusyhtiö, joka hankkii enemmistöosuuksia pohjoismaalaisissa pienistä ja keskisuurista yrityksistä. Preato Capitalilla on toimistot Tukholman lisäksi Helsingissä.

Lisää: Yleiselektroniikkan pörssitiedotteet (LINKKI)ja Preato AB:n tiedote YE-kaupasta (LINKKI)

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta