Raskaasta teollisuudesta uusi digisoveltaja – IoT ja tekoäly avuksi

Suomalainen raskas teollisuus on mielletty usein kankeaksi historian jätiksi ja mobiilialuetta kuvattu energiseksi ja ketteräksi, joka viettelee nuoret huippuosaajat riveihinsä. Nyt raskas teollisuus on nousemassa kiinnostavaksi digikohteeksi IoT:n ja tekoälyn kautta.

”Tänään tilanne on toinen”, arvioi suomalaisen Houstonin perustaja ja toimitusjohtaja Tomi Ruotimo. Hänen mukaansa suomalainen raskas teollisuus singahti jo takasuoralta ohi ryhtymällä aidosti hyödyntämään IoT:n ja tekoälyn tarjoamia hyötyjä.

Oleellista on Ruotimon mukaan lähteä kokeilemaan. Yritysten keräämästä valtavasta tietomäärästä kannattaa hyödyntää niche- ja case-kohtaisesti dataa. Tai kuten Ruotimo toteaa: – Datan hyödyntäminen kannattaa aloittaa ottamalla pieniä askelia.

Avaintekijäksi muodostui hänen mukaansa analysoivan sovelluksen rakentaminen ja ajantasatiedon jakaminen pilvestä jokaisen huoltomiehen Android -puhelimeen.

’’Teimme perusteellisen alkukartoituksen jälkeen merkittävän, ennakoivaa huoltoa kohentavan IoT-projektin globaalisti toimivalle nosturiyritykselle. Sen seurauksena satamassa ei tarvinnut enää seisottaa rahtilaivoja nosturihuoltojen ja -korjausten ajaksi, vaan nosturihuolto optimoitiin saumattomaksi järjestelmäksi varaosatoimituksia myöten’’, kertoo Houstonin Ruotimo.

Houstonin oma menestystarina kulkee linjassa monen kilpailijan tai sen asiakasyrityksen kehityskaaren kanssa: alkuun tehtiin perinteisemmällä tavalla perustoimintaa ja nyt uusinta IoT-tekniikkaa. Referenssilistalle ovat esimerkiksi Konecranes, Cargotec, Kone Oyj, Finnair, Vaisala, Danfoss ja Singaporen satama.

Lähde: Editori/Päivi Remes

Kuvituskuva: Shutterstock

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2019/

Tunnisteet