Liikkumista mittaavat digirannekkeet päiväkotilapsille

Pikkulasten päivittäistä liikkumista on seurattu eri puolilla Suomea Touhulan päiväkodeissa alkuvuodesta asti. Ranneke mittaa kaiken tasoista liikettä ja niistä voidaan tehdä arvioita liikkumiseen määristä. Ratkaisu perustuu Suunnon kehittämään Movesense-anturimoduuliin.

Touhula on ensimmäinen päiväkotiketju, jossa ReimaGO-aktiivisuusrannekkeet on otettu näin laajasti käyttöön. Käytössä ovat olleet ReimaGO-aktiivisuusrannekkeet ja siihen on osallistunut kaikkiaan noin 3200 lasta.

Touhulan päiväkodeissa lapsille on kerrottu tuloksista esimerkiksi näyttämällä, kuinka kauas koko ryhmä olisi kerätyillä askeleilla matkannut. Lapset olivat myös itse kiinnostuneita seuraamaan omaa liikkumistaan ja asettamaan omia tavoitteitaan.

ReimaGo-ratkaisu perustuu Suunnon kehittämään Movesense-mittausmoduuliin.  Moduulia käytetään jo laajasti jo erilaisissa mittaus- ja kuntosovelluksissa. Movensensella on myös aktiivinen kehittäjäyhteisö.

Touhula on valtakunnallisesti toimiva päiväkotiketju, jolla on yli 170 yksikköä eri puolilla Suomea.

Lisää: ReimaGo (LINKKI) ja Suunnon Movesense-kehittäjäsivut (LINKKI) sekä aiemmat Suunnon Movesenseä käsittelevät artikkelit (LINKKI) ja ReimaGo-uutiset (LINKKI) Uusiteknologia.fi:ssä.