Vähemmän koodin suosio kasvaa

Uudenlaista ohjelmistoalustaa kehittäväyritys OutSystems uskoo vähäkoodisiin ratkaisuihinsa. Sitä tukee myös tutkimuslaitos Gartnerin selvitys, jonka mukaan viiden vuoden päästä iso osa sovelluskehityksestä tehtäisiin vähäkoodisilla low-code-työkaluilla.

Selvityksen mukaan vähhäkoodisista low-code-työkaluista tulee olemaan merkittävää etua digimuutoksessa. Niitä pidetään vastauksena alaa vaivaavaan koodaripulaan ja yrityksissä samanaikaisesti kasvavaan tarpeeseen tuoda markkinoille uusia tai päivitettyjä sovelluksia nopealla tempolla.

Gartnerin Magic Quadrant for Enterprise Low-Code Application Platform -selvityksessä ennustetaan, että vuonna 2024 vähäkoodisilla eli tehdään yli 65 prosenttia sovelluskehityksestä ja isommista yrityksistä 75 prosenttia käyttäisi jo vähintään neljää low-code-kehitystyökalua.

”Gartnerin tutkimuksen väitteet vahvistavat sen, mitä olemme kuulleet asiakkailtamme jo vuosia. OutSystems mahdollistaa organisaatioille nopean markkinoille tulon, uusien palveluiden rakentamisen ja asiakkaittensa sitouttamisen yksinkertaisilla työkaluilla”, OutSystemsin pääjohtaja Paulo Rosado.

OutSystemsin esimerkit ympäri Eurooppaa puhuvat puolestaan. Esimerkiksi Schneider Electric on tuonut jo 20 kuukauden aikana 60 keskenään erilaista low-code-sovellusta ja enemmistö niistä ohjelmoitiin 10 viikossa.

”Uskomme OutSystemsillä, että vähäkoodisuus on sovelluskehityksen tulevaisuutta. Kätevyytensä ja yksinkertaisuutensa vuoksi se ohittaa monimutkaisemman ohjelmoinnin muutamassa vuodessa”, OutSystemsin Pohjoismaiden johtaja Ilkka Vanhanen uskoo.

Tutkimus nimesi myös ohjelmistoyhtiö OutSystemsin low-code-työkalujen markkinajohtajaksi. OutSystems on Portugalissa perustettu ohjelmistoyhtiö, joka on kehittänyt nopean sovelluskehityksen low-code-alustan.

Kuvituskuva: Shutterstock

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta