Orbis hakee kasvua 5G-testauksesta – uusia osaajia

Pitkän linjan testauslaitetoimittaja Orbis Systems valmistautuu 5G-tekniikan siivittämänä kasvuun. Yritys aikoo palkata myös uusia mekaniikka-, sähkö- ja elektroniikka- ja ohjelmistosuunnittelijoita sekä RF-taitajia.

5G-aikakausi avaa Orbis Systemsin mukaan kasvumahdollisuuksia yrityksille yli toimialarajojen. Käytännössä mikä tahansa esine tai asia voidaan sen myötä kytkeä esineiden internetiin.

Kasvava markkina luo myös uudenlaisia testaamistarpeita. Ja siitä suomalaisyritys hakee myös omaa osuuttaan.

Orbis Systemsin 5G OTA mittauskammio.

’’Kasvunäkymät perustuvat olemassa olevien asiakkaiden kasvaviin tarpeisiin, uusien asiakkaiden vahvaan kiinnostukseen palveluitamme kohtaan sekä ennen kaikkea huipputeknologiaan ja -osaamiseen’’, sanoo Orbiksen liiketoiminnan kehitysjohtaja Tuukka Jousmäki.

5G-aikakaudella tuotteisiin ei enää välttämättä löydy fyysistä liityntäpintaa, jolloin on Jousmäen mukaan siirryttävä OTA eli Over The Air – testaukseen. Siihen yritys tarjoaa OTA-kammioita ja laajempia kokonaisratkaisuja.

Orbis Systemsillä on Suomen lisäksi toimipisteet Kiinassa, Intiassa ja Yhdysvalloissa. Yritys irroitettiin emo-Orbiksesta vuonna 2012. Suomessa toimintaa on Oulussa ja Vantaalla.

Kuvituskuva: Shutterstock

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta