Nokiaan uusi strategiajohtaja varmistamaan 5G-kehitystä

Nokia nimittää Teliassa toimineen Gabriela Styf Sjömanin uudeksi strategiajohtajaksi ja Nokian johtokunnan jäseneksi joulukuun alusta lähtien. Gabriela seuraa strategiajohtajana Kathrin Buvacia, joka jatkaa Enterprise-liiketoimintaryhmän johtajana ja johtokunnan jäsenenä.

Lisää  Gabriela Styf Sjömanin taustoja ja ajatuksia Telian Suomen nettisivulla (LINKKI). Kuva: Telia

Gabriela Styf Sjöman siirtyy Nokiaan Telia Companyn palveluksesta Ruotsista, jossa hän on toiminut muun muassa globaaleista palveluista ja toiminnosta vastaavana varajohtajana ja verkkoliiketoiminnan johtajana.

Viimeisimpänä hän on toiminut verkkopalveluista ja toiminnoista vastaavana johtajana vastuullaan kiinteiden ja mobiiliverkkojen teknologiastrategia, arkkitehtuuri, suunnittelu, toimitus ja toiminnot.

Lisäksi hän on vastannut Telia Companyn 5G-valmiusstrategian toteuttamisesta Pohjoismaissa ja Baltiassa. . Hän odottaakin saavansa tehdä oman osansa vahvistaakseen Nokian asemaa 5G:ssä.

Ennen aloittamistaan Telia Companyssä vuonna 2017, Gabriela Styf Sjöman vietti kaksi vuotta Telecom Italian palveluksessa tekniikasta ja Telecom Italia Group Labsista vastaavana johtajana. Sitä ennen hän työskenteli yli kymmenen vuotta Ericssonilla erilaisissa johtotehtävissä Kiinassa, Saksassa ja Yhdysvalloissa.

Tämän nimityksen myötä Nokian johtokunta tulee muodostumaan seuraavista jäsenistä: Rajeev Suri, Nassib Abou-Khalil, Basil Alwan, Hans-Juergen Bill, Kathrin Buvac, Ricky Corker, Joerg Erlemeier, Barry French, Sanjay Goel, Bhaskar Gorti, Federico Guillén, Jenni Lukander, Sandra Motley, Kristian Pullola, Sri Reddy, Gabriela Styf Sjöman, Tommi Uitto ja Marcus Weldon.