Suunnon Movesense-anturit tasapainon mittaamiseen

Helsinkiläinen Ainone on kehittänyt Suunnon Movesense-anturimoduulin pohjalta tasapainon mittaussovelluksen, joka on tarkoitettu terveydenhuollon ja valmennuksen ammattilaisille.  Uutuus rakentuu Suunnon anturimoduulin lisäksi Ainonen Balance-ohjelmistosta.

Vaikka terveys- ja valmennusammattilaisten keskuudessa tasapainoa pidetään tärkeänä, arvioidaan sitä enimmäkseen silmämääräisesti tai kellon, kynän ja arviointiasteikon avulla tai sitten jätetään täysin huomioimatta.

Uudenlainen Ainone mittauslaite antaa helposti tarkan arvon tasapainosta. Sitä voidaan hyödyntää toimintakyvyn arvioinnissa, kuntoutumisen ja valmennuksen seurannassa sekä osana muita tasapainotestejä.

Tasapainon hallinta on ihmisen toimintakyvyn keskeisimpiä tekijöitä niin työikäisellä, lapsella, ikääntyneellä kuin huippu-urheilijalla.

Tasapainon merkitykseen ollaan oltu vasta heräämässä, vaikka tasapaino kertoo suoraan ihmisen toimintakyvystä. Tasapainolla on yhteys myös erinäisiin tuki-, liikuntaelin- sekä neurologisiin sairauksiin.

’’Tarkka mittaus auttaa ammattilaisia tulevaisuudessa ymmärtämään entistä paremmin tasapainon merkitystä sekä sen mahdollisia yhteyksiä suorituskykyyn, sairauksiin ja toimintakykyyn yleisesti, toteaa Ainonen toimitusjohtaja Matti Vartiainen.

Innovaatiolla kansainvälisille markkinoille tähtäävän suomalaisyrityksen teknologiakumppanina toimii Suunto. Yrityksen Movesense-osuudesta vastaava johtaja, Jussi Kaasisen mukaan Ainone Balancen tyyppisille uudenlaisille ihmisen toimintakykyä mittaaville ratkaisuille on selkeä tarve.

Business Finland on rahoittanut Ainone Balance -tuotteen kehitystä.

Päivitetty 22.8.2019