Autojen USB-C-liitäntään uutta latausta

Microchip on julkaissut kaksi uutta USB-PD-ratkaisua USB-C-liitäntöjen latausmarkkinoilla. Niiden luvataan yksinkertaistavan latausratkaisun toteuttamista ja samalla tulevan perinteisiempiä ratkaisuja halvemmaksi. Tarjolla on myös autoihin ja kannettaviin sopiva USB-C-hubiratkaisu.

Microchipin uusi USB705x-tuoteperhe on yksi ensimmäisistä USB-IF-sertifioiduista USB 3.1 SmartHub -ratkaisuista, joissa on integroitu tuki virransyötölle. Piiriperhe yhdistää USB 3.1 5 Gbps SuperSpeed -datanopeuden ja Type C-PD-toiminnan samaan porttiin. Se tuo käyttöön myös uusia PD-ominaisuuksia nimeltään HostFlexing ja PDBalancing.

Microchipin USB7050-, USB7051-, USB7052- ja USB7056-piirit ovat tarkoitettu hieman erilaisiin USB-kokoonpanoihin. Ne sopivat esimerkiksi hyvin esimerkiksi telakointiasemaan, PC-näytöihin ja autojen viihdesovelluksiin.

Uusista PD-ominaisuuksista HostFlexing yksinkertaistaa käyttäjän telakointikokemusta antamalla kaikille C-tyypin USB-porteille toiminnon ”kannettavan tietokoneen” porttina. Näin käyttäjän ei tarvitse salata tarroista mitä ominaisuuksia eri portit tukevat. Autosovelluksissa puhelimen graafinen käyttöliittymä voidaan näyttää ajoneuvon näytöllä samalla, kun mobiililaitetta ladataan.

PDBalancing tarjoaa valmistajille menetelmän hallita järjestelmän kokonaisvirtaa keskitetyn hallinnan avulla, mikä mahdollistaa joustavuuden voi ladata useita PD-yhteensopivia laitteita, joiden kokonaisteho on vähemmän kuin syötön maksimiteho.

UPD301A Smart Hub-ratkaisu tarjoaa puolestaan itsenäisen ratkaisun USB Type-C PD -latauksen toteuttamiseen. UPD301A on itsenäinen USB Type-C PD -ohjain, joka yksinkertaistaa merkittävästi USB Type-C PD -lataustoimintojen käyttöönottoa.

UPD301A on suunniteltu sovelluksiin kuten laitteiden lataaminen ajoneuvoissa, kannettavien laitteiden lataus ja julkiset latausasemat. Piiri tukee sekä yhden että kahden portin toimintaa. UPD301 täydentää Microchipin USB-keskittimen perhettä ja mahdollistaa ratkaisut vain latauksesta täydelliseen tiedon, videoiden ja virranhallintaan.

Uudet USB705x ja UPD301 tukeutuvat Microchipin MPLAB Connect Configurator -määritystyökaluihin Tarjolla on myös kokeilukortit, kaaviokuvat, ja Gerber-tiedostoja kehitysajan vähentämiseksi.

Lisää: Microchip (LINKKI), tuotetiedot USB-Hub (LINKKI), USB7051 (LINKKI), UPD301A (LINKKI) ja DS50002811B EVB-UPD301A -kokeilukortti (LINKKI, pdf) sekä Microchipin jakelijat (LINKKI).

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2019/