Suomalaisyritykseltä ammattidroneja – mittauslaite mukaan

Muuramelainen VideoDrone räätälöi ammattikäyttöön drone-pienkoptereita. Niissä voidaan käyttää kuvan päästömittauslaitteen lisäksi lämpö- ja multispektrikameroita, LiDAR-tutkia, järjestelmä- ja videokameroita tai muita testauslaitteita. Katso videolta millaista dronea yritys hyödyntää.

Videodronen multikoptereihin voidaan kiinnittää myös lämpökameroita.

VideoDronen viimeaikaisia räätälöintejä ovat metsämittausta tehostava kolmekamerainen järjestelmä, ilmassa leviävien päästöjen mittauslaitteelle integroitu ratkaisu sekä valvontaan soveltuva drone ohjattavalla hakuvalolla.

Multikomptereilla voidaan toteuttaa monia muitakin mittaus- ja kartoitustehtäviä sekä suorittaa teknisiä kuvauksia. Tärkeänä osana dronejen ammattimaisen käytön leviämistä on hyötykuorman, eli dronen kuljettaman lastin, valikoiman lisääntyminen. Hyötykuorman voi vaihtaa parissa minuutissa.

’’Haluamme olla osaamisessa alamme edelläkävijä ja luoda nykyaikaisia ratkaisuja ammattimaisen toiminnan tueksi, toteaa VideoDronen teknologiajohtaja ja perustaja Juhani Mikkola.

Dronien nykyisiä tehtävät ovat muun muassa erilaiset tekniset tarkastukset, valvonta, onnettomuustutkinta, maanmittaus, suunnittelu, ortokuvaus, 3D-pistepilvet sekä ympäristövahingot. Videodronen asiakaskuntaan kuuluu yrityksiä, viranomaisia, kaupunkeja, kuntia, oppilaitoksia sekä maanmittauksen ammattilaisia.

Lisää: Videodrone Oy (LINKKI) ja Youtube-video (LINKKI).

Kuva: VideoDrone BH-12 varustettuna päästömittauslaiteella.

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta