Tietoliikenteestä eniten kansainvälisiä patenttihakemuksia

Suomalaiset tekivät viime vuonna kansainvälisiä patenttihakemuksia eniten digitaalisesta tietoliikenteestä ja tietokonetekniikoista. Suomessa rakenustekniikka oli suosituin patentointialue.

Suomalaiset jättivät viime vuonna yhteensä 1 834 kansainvälistä PCT-hakemusta. Edellisenä vuonna patenttihakemuksia jätettiin 1 602.

PCT-hakemuksista selvästi eniten kohdistui digitaalisen tietoliikenteen alalle, 483 hakemusta. Toisena on tietokonetekniikka, 119 hakemusta ja kolmantena lääketieteellinen tekniikka, 91 hakemusta.

PRH on kansainvälisten PCT-patenttihakemusten Suomen uutuustutkimusviranomainen (ISA) ja patentoitavuuden esitutkimusviranomainen (IPEA). PCT-hakemuksia koskevat luvut perustuvat kansainvälisen World Intellectual Property Office´n tilastotiedoihin (LINKKI).

Suomessa Patentti- ja rekisterihallitukselle viime vuonna jätetyt patenttihakemukset painottuvat toisin kuin kansainväliset patenttihakemukset (PCT).

Suomessa suurin alue oli rakennusala 143 patenttihakemuksella, kun kansainvälisiä PCT-hakemuksia alue haki vain 18.  Toiseksi eniten Suomessa PRH:lta hakemuksia jätettiin kuljetustekniikan alalle, 90 hakemusta. Mittaustekniikan alalle jätettiin 86 ja lääketieteellisen tekniikan alalle 85 hakemusta.

Viime vuonna PRH:n jätetiin yhteensä 1 487 patenttihakemusta. Edellisenä vuonna hakemuksia jätettiin 1 529.

Lisää: PRH:n vuoden 2018 patenttitilastot (LINKKI)

Kuva: Nokia

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2019/